Musica Mundo Series: Honesty of the hopeful

Wanneer:
18 februari 2023 @ 20:30 – 22:00
2023-02-18T20:30:00+01:00
2023-02-18T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 20,-

De Dieter van der Westen Band combineert de liefde voor folk en americana met de ritmes en energie van wereldmuziek. De band kwam in 2017 in de schijnwerpers met hun debuutalbum Me and You, dat goed werd ontvangen. Het stond vol met originele en pakkende composities, van verstilde folksongs tot groovende americana, die energiek worden uitgevoerd door musici met karakter.

In dit programma presenteren ze de opvolger, het nieuwe album Honesty of the hopeful; Verstilde folksongs en groovende americana.

Dit album is een ode aan iedereen die op een integere manier het beste uit het leven haalt, positief vooruitkijkt en niet opgeeft. De melodieën op Honesty of the Hopeful ondersteunen de songthema’s en zijn afwisselend energiek of verdrietig, maar altijd meeslepend. Groovende Amerikaanse uptempo folkritmes worden afgewisseld met trage Tom Waits-achtige ballads en soulvolle folksongs. Allemaal gemaakt met authenticiteit, eerlijkheid en de hoop van de muzikanten dat het uiteindelijk beter zal gaan.

Het bandgeluid wordt mede gevormd door de ervaring en onderscheidende eigenschappen van de verschillende bandleden. Dieter van der Westen zette zijn eerste stappen als muzikant in de Noord-Afrikaanse muziek en speelde de afgelopen twintig jaar met zijn Nederlands-Marokkaanse band Kasba over de hele wereld. Ook werkte hij samen met bekende artiesten als BLØF, The Lau, Frank Boeijen en het Grammy-winnende Metropole-orkest. Dieters broer Eric van der Westen werkte als bassist bij jazzcomponist Martin Fondse, bij de Turkse poplegende Sezen Aksu en bij de Braziliaanse topartiest Lenine. Gitarist Aron Raams speelde met jazzcollectief Gare du Nord en bij Paul de Leeuw. Drummer Gijs Anders van Straalen is ook te vinden in de band van Wouter Hamel en bij klassiek artieste Iris Hond. Joost Abbel schrijft zijn eigen americana-liedjes, speelt banjo en dobro en is lid van Zorita en Juan Juan. Violiste Mirte de Graaff speelt met folkgroep Last Thursday en Jasper Schalks.

Bezetting:
Dieter van der Westen – gitaar, zang
Eric van der Westen – bas
Aron Raams – gitaar
Gijs Anders van Straalen – drums
Joost Abbel – banjo, dobro
Mirte de Graaff – viool

Foto © Studio Klaes

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.