Lieve vrouwekerkhof
3811 BH Amersfoort
16.00 – 17.30: Balkan Taksim – RO
Balkan Taksim is een tweekoppige band die bekend staat om het opwekken van een groovy storm met een mix van scherpe hedendaagse elektronische muziek en Balkan psychsounds en zang. De bedwelmende muziek komt voort uit ontmoetingen tussen verschillende Balkanculturen, traditionele instrumenten, oude Karpatische ritmes, tijdloze stemmen, psychedelische modes, hedendaagse muzikale technologieën en futuristische visies. In mei 2021 verscheen het debuutalbum, Disko Telegraf. Balkan Taksim is een stijlvol project dat voortdurend evolueert en geluiden uit alle hoeken van de Balkan verkent, zachtjes versmolten met elektronische beats en tribale baslijnen.
Bezetting:
Balkan Taksim bestaat uit multi-instrumentalist/kunstenaar Sașa-Liviu Stoianovici en zijn elektronische producer-metgezel Alin Zăbrăuțeanu
18.00 – 19.10: The Sheila Fearn
Een bandje zoals bandjes horen te zijn: vier mannen gewapend met twee gitaren, bas, drums en stembanden. The Sheila Fearn uit Amersfoort brengt originele songs volledig uit eigen keuken. De stijl laat zich nog het best omschrijven als alternatieve, harmonieuze meerstemmige gitaarrock met een randje. Soms stevig, soms zachtaardig, soms hallucinerend, maar altijd opzwepend en meeslepend. Hier en daar teruggrijpend op het grungy post-punkrock verleden van de band, is het geluid toch altijd open en toegankelijk.
Bezetting:
Lubbertus Brugge – zang / gitaar
Alex Laagland – gitaar / zang
Chris Boudewijn – bas / koortjes
Dik Folmer – drums / koortjes
19:45 – 21:00: Makas – NL/TR
Sinds 2015 heeft de Anatolische rockband Makas al vele harten veroverd van liefhebbers van psychedelische en Anatolische rock in Europa en Turkije. Makas biedt het publiek een mix van verschillende stijlen, die wordt voorzien van een eigen aanpak. De bandleden bewerken oude volksliederen en schrijven eigen nummers. Zij weten het publiek met hun krachtige en afwisselende klanken steeds opnieuw te verrassen. De teksten van de muziek gaan veelal over vriendschap en liefde. De naam ‘makas’ is Turks voor schaar. Het staat voor een beeld dat hoop, vrijheid en moed uitstraalt
Het debuutalbum van Makas, Dinazor, kwam in 2020 uit en het stof is nog niet neergeslagen. Het staat vol nummers die de Turkse traditionele muziek op een nieuwe manier benaderen.
Bezetting:
Şahin – saz / bağlama / zang
Dekan – keyboards
Murat – elektrische gitaar
Chai – basgitaar
Thom – drums
21:45 – 23:00: Afriquoi – UK/WA
De band Afriquoi is een underground sensatie die een mix van Afrikaanse muziek en live elektronica brengt. De meesterlijke liveshow combineert Gambiaanse kora, Congolese gitaar en Mandingue-percussiestijlen met elektronische muziek die is gebaseerd op house, soca, hiphop, soul en jungle. Afriquoi is een echte supergroep die fusionmuziek in de beste zin van het woord creëert. Met leden variërend in leeftijd in drie decennia, afkomstig uit Afrika, het Caribisch gebied en het Verenigd Koninkrijk, verenigt de groep een enorme diepte aan muzikale kennis, cultuur en levenservaring.
Sinds de oprichting in 2011 in de culturele smeltkroes van Londen hebben ze een cult-fanbase opgebouwd, geliefd bij fans van zowel Afrikaanse als elektronische muziek. De band bracht drie albums uit en maakte uitgebreide tournees met optredens op beroemde festivals. Hun afro house-klassieker Kudaushe is een gevestigde favoriet geworden in clubs over de hele wereld.
Afriquoi creëert opzwepende, dansvloervriendelijke muziek voor een nieuwe generatie muziekfans!
Bezetting:
Fiston Lusambo – gitaar
Dre – percussie, zang
Andre Espeut – leadzang
Jally Kebba Kusso – kora, djembé, zang
Nico Bentley – synthesizer, dj
23:40 – 01:00: Tarwa N-Tiniri – MA
De ritmes van de Sahara, desert blues genoemd, brengen Tarwa N-Tiniri uit Ouarzazate steeds meer fans over de hele wereld. De band liet zich inspireren door de iconische artiesten van Tinariwen.
Aan een typerende desert-blues-bezetting met verschillende akoestische en elektrische gitaren en percussie op kalebas en met handklappen, voegden zij onder meer de verfrissende klanken van de banjo en de buzuq toe. Ze treden op festivals door heel Marokko op, onder meer op het legendarische woestijnfestival Taragalte. Ze debuteerden internationaal op het festival Transform in Noorwegen in 2018 en traden op in Frankrijk in 2019.
De bandleden zijn autodidact en schrijven de meeste nummers zelf. Ook vertolken ze werk van Amazigh-dichters. Amazigh is de taal van de Imazighen, de ‘vrije mensen’ die in Noord-Afrika wonen. De teksten gaan vaak over de sociale omstandigheden van de nomaden, maar ook over liefde, vriendschap en vrede. In hun blues voel je de ziel van de muziek.
Bezetting:
Hamid Ait Ahmed – akoestische gitaar, elektrische gitaar, lead vocals, banjo, handklappen
Smail Ait Nacer – basgitaar, ritmische gitaar, buzuq, backing vocals, handklappen
El Mokhtar Ait Nacer – elektrische gitaar, backing vocals, handklappen
Mohamed El-Mobaraky – percussie op kalebas, backing vocals, handklappen
Mustapha Ait Ba – backing vocals, handklappen
Youssef Ait Nacer – djembé, qraqb, tamboerijn, backing vocals, handklappen