‘Murakami en het gespleten leven’ – Ype de Boer

Wanneer:
29 november 2017 @ 20:00 – 21:45
2017-11-29T20:00:00+01:00
2017-11-29T21:45:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Eemland - Keizaal
Eemplein 71
3812 Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 6,- / € 5,-

Ype de Boer praat over zijn boek ‘Murakami en het gespleten leven’ waarin hij laat zien dat Murakami’s verhalen ons iets kunnen leren over een fundamentele gespletenheid in het menselijk bestaan.

Haruki Murakami heeft de wereld betoverd met zijn indringende literatuur. Hoe komt het dat zijn verhalen zoveel mensen raken? Alleen omdat het spannend en goed geschreven is, of spreekt de Japanner ook op dieper niveau aan?
Ype de Boer laat zien dat Murakami’s verhalen ons iets kunnen leren over een fundamentele gespletenheid in het menselijk bestaan. Aan de hand van de mysterieuze sferen vol levende schaduwen, belichaamde logo’s en magische dieren, illustreert De Boer hoe de ontwikkeling die Murakami’s personages doormaken direct van waarde is voor de moderne westerling.

“Ype de Boer heeft de taak op zich genomen uit het labyrintische oeuvre van de Japanner een ware levenskunstfilosofie te halen. Verplichte kost voor iedereen die denkt dat het in het leven om harmonie, gemoedsrust en innerlijke stabiliteit gaat. Murakami en vooral De Boer laten zien dat het om iets heel anders gaat: de bereidheid je gespletenheid en daarmee je veranderbaarheid te accepteren.” – René ten Bos, Denker des Vaderlands.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.