Mugmetdegoudentand: The making of Soros the Musical

Wanneer:
31 maart 2023 @ 20:30 – 22:00
2023-03-31T20:30:00+02:00
2023-03-31T22:00:00+02:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 19,50

Vier enthousiaste doch kritische makers storten zich vol overgave op het maken van een wervelende musical over de miljardair en filantroop George Soros.

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan vijfendertig jaar theater. Meerdere van hun succesvolle voorstellingen waren te zien bij De Lieve Vrouw.

De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Ze vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters.

De Mug werkt vaak op het raakvlak van theater en andere kunst- en mediavormen en heeft daardoor in de loop van haar bestaan een groot en inspirerend netwerk opgebouwd. Vanaf haar oprichting is de groep bijvoorbeeld gefotografeerd door het wereldberoemde duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.De mug is bekend van o.a. de televisieseries Hertenkamp, TV7 en Koppensnellers, van de podcast De 100 vrouwen van Marcel en van de theatervoorstellingen; Rijsen & Rooxman, De Dikke Muiz & Sjors, Margreet heeft de groep verlaten, Happy Hour, Smoeder, Buik, Quality Time en Kunsthart.

Foto © Inez van Lamsweerde / VinoodhMatadin

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.