Michiel Borstlap – Velvet

Wanneer:
20 oktober 2017 @ 20:00 – 22:30
2017-10-20T20:00:00+02:00
2017-10-20T22:30:00+02:00
Waar:
Theater De Tuin
De Smidse 1B
3831 NT Leusden
Nederland
Kosten:
€ 17,50

Een nieuw hoogtepunt in zijn reeks indrukwekkende soloalbums. In zijn thuistheater ‘The Velvet Room’ staat onder andere de upright piano waarop Michiel heeft leren spelen. Op deze piano componeerde Michiel vijf nummers voor ‘Velvet’; prachtige composities over vriendschap en verlangen. De ruimte die hij tussen de noten speelt zorgt voor een wonderbaarlijke spanning.
‘Velvet’ vertelt over vriendschap en verlangen en heeft zijn naam te danken aan het thuistheater van Michiel dat de naam ‘The Velvet Room’ draagt. Hier staan onder andere een Steinway D vleugel en de upright piano waarop Michiel heeft leren spelen in zijn jeugd. Op deze piano componeerde Michiel vijf nummers voor dit nieuwe album.
De social media waren zeer lovend over het bijzondere geluid van de piano. En dus besloot Michiel zijn honderd jaar oude piano mee te nemen op tour.
In maart 2017 speelde Michiel zijn première in een uitverkochte zaal in Utrecht. Hij kreeg een minutenlange ovatie en overweldigende reacties. Borstlap won in het verleden, als eerste niet-Amerikaan, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award.
Ook bemachtigde hij een Gouden Kalf bij de film ‘Tiramisu’ en won hij een Edison Award. Het unieke geluid van zijn eerste piano samen met het charismatische spel van Michiel Borstlap maakt dat je deze ‘Velvet’ tour niet wil missen!

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.