-geannueerd- Matzer Producties: Je kunt me gerust een geheim vertellen

Wanneer:
21 januari 2022 @ 20:30 – 22:00
2022-01-21T20:30:00+01:00
2022-01-21T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 17,50 / € 16,50 / € 15,-

Een positief verhaal over dementie.

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken.
Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet en gaat op zoek.
In de mist, in de hilariteit, in het verdriet en in de wanhoop soms.
En in een tijdmachine. Daar vinden ze elkaar.
En komen ze dichter bij elkaar dan ooit…

‘Je kunt me gerust een geheim vertellen [morgen ben ik het toch weer vergeten]’ is een intrinsiek gemotiveerde voorstelling over dementie – binnenkort volksziekte nummer één. De voorstelling heeft een grote waarde voor naasten en zorgprofessionals. Hierin wordt zowel de kant van de moeder als die van de dochter belicht.

Tijdens gesprekken met haar moeder die aan Alzheimer leed, ontdekte Madeleine Matzer dat de verbeelding een bijzondere kracht is bij het maken van contact en het bewerkstelligen van wezenlijke communicatie. Samen met Juul vrijdag schreef zie hierover deze hoopvolle theatervoorstelling over dementie.

“Als je jezelf en je oordeel thuislaat, als je reageert vanuit het nu en als je de verbeelding toelaat, dan kun je prachtige ontmoetingen hebben. Zo kan deze ziekte ook een gezamenlijke reis zijn. En een hernieuwde kennismaking, intimiteit, contact, humor en mooie gesprekken opleveren. De ontdekkingen die ik hierin deed, deel ik graag met andere mantelzorgers en professionals. Ik weet uit ervaring dat je als mantelzorger vaak niet weet waar je het zoeken moet, zowel letterlijk als figuurlijk.”

Cast: Juul Vrijdag (spel), Madeleine Matzer, met dank aan Jibbe Willems (tekst), Helge Slikker (composities), Eva Roefs & Volle-Kracht (beeld)

Foto: Karin Jonkers

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.