Marta & Kim: Our arms grew together

Wanneer:
28 januari 2023 @ 20:30 – 21:30
2023-01-28T20:30:00+01:00
2023-01-28T21:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 18,-

Een autobiografisch zelfportret van de liefdesrelatie van makersduo Marta & Kim. In een individualistische maatschappij hebben zij bewust gekozen voor onderlinge afhankelijkheid. Zoals hun lichamen samensmelten in hun voorstellingen, zo leven zij hun leven.

Marta & Kim schetsen een fysieke metafoor van hun relatie. Een intiem en eerlijk, bijna documentair beeld van dat wat normaal gesproken achter gesloten deuren blijft: de sensualiteit en kwetsbaarheid van met zijn tweeën één lichaam vormen. Maar ook de beklemming daarvan: het letterlijk niet kunnen weglopen van elkaar, het loslaten van controle en persoonlijk belang.

Wanneer ‘trusting you with my life’ niet alleen een metafoor is, maar een fysieke realiteit en noodzaak, dan zien en voelen we wat er op het spel staat. Durven we onszelf nog te verliezen in een gezamenlijke identiteit en ons over te geven aan de ander?

Marta en Kim zijn een Nederlands/Noors duo, dat circus en dans combineert. Ze verdiepen zich in menselijk contact, dat de basis vormt voor hun partnerwerk. Ze spelen met schijnbaar onmogelijke figuren die tot de verbeelding spreken, terwijl ze de fragiliteit van het mens-zijn nooit uit het oog verliezen. Marta & Kim hebben met veel succes al eerder in DLV gestaan met ‘Engel’ (in DansClick 20).

Foto © Anna van Kooij

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.