LAVA Collective: La Despedida

Wanneer:
15 februari 2023 @ 20:30 – 21:30
2023-02-15T20:30:00+01:00
2023-02-15T21:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 18,50

Explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek smelten samen tot een poëtisch dansconcert over afscheid nemen.

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag. La despedida betekent letterlijk het moment van afscheid nemen en zit in alles wat bestaat. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen.

‘La Despedida’ is een zoektocht naar de basis, het verhaal en de kracht die schuilgaan achter de emotie verdriet en de actie en reactie van afscheid nemen. Een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

‘La Despedida’ is de tweede voorstelling van het nieuwe LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. De voorstelling zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met wijlen Jens van Daele.

LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik.

Het Parool over de voorstelling ‘Furia’ die vorige seizoen in onze zaal te zien was: “krachtige en indringende dans”
De Volkskrant gaf ★★★★ en schreef: “Choreograaf Patricia van Deutekom laat vrouwen in Furia hun boosheid vieren, in plaats van die te negeren.”

Foto © Judith Zwikker

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.