Kunstcafé Tertulia – ‘Zonder rouw geen kunst’

Wanneer:
16 maart 2023 @ 19:30 – 21:00
2023-03-16T19:30:00+01:00
2023-03-16T21:00:00+01:00
Waar:
033Fotostad / Rietveldpaviljoen
Zonnehof 8
3811 ND Amersfoort
Kosten:
€ 5,-

Tijdens de expositie ‘Waar rouw jij om?’ in het Rietveldpaviljoen is Tertulia te gast met ‘Kunst Café op locatie’. Kunst Café nodigt drie participerende kunstenaars uit voor een dialoog over kunst en rouw. Initiatiefnemer van de expositie en beeldend kunstenaar Ria Pastoor, fotograaf Heleen van Tilburg en curator fotografie Diana Bokje delen hun visie over het creatieve proces en de betekenis van kunst bij het verwerken van verlies.

Het Kunst Café streeft naar het bieden van een platform voor interactieve gesprekken tussen kunstenaars en publiek, waarbij kunst fungeert als katalysator en bron van bewondering en kritisch denkvermogen. Juan Carlos Salvia onderzoekt met participanten én publiek of er zonder rouw geen kunst zou bestaan.

Rouw is een universeel en onvermijdelijk onderdeel van het leven en kunst kan ons helpen om op een diepgaande manier verbinding te maken met onze emoties en ervaringen. Heleen en Ria hebben elk op hun eigen manier ervaring met dit thema en zullen hun perspectieven en inzichten delen met het publiek. Diana vertelt vanuit haar rol als curator meer over het proces achter de schermen van deze bijzondere expositie.

Het Kunst Café benadrukt de cruciale relevantie van kunst voor zowel het individu als de samenleving en hoopt door middel van deze dialoog een intieme en vertrouwde sfeer te creëren waarin vrij gereflecteerd kan worden over het creatieve proces achter de kunst, de zoektocht naar schoonheid.

Tertulia Amersfoort en 033fotostad nodigt iedereen van harte uit om aan dit Kunst Café deel te nemen.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.