Kunstcafé: Siep Grondman & Luciënne Meijerink

Wanneer:
15 december 2019 @ 14:00 – 17:00
2019-12-15T14:00:00+01:00
2019-12-15T17:00:00+01:00
Waar:
Theater De Tuin
Smidse 1B
3831NT Leusden
Kosten:
Gratis

Opening expositie van werken van Siep Grondman (schilderijen) en Luciënne Meijerink (keramiek), met muzikale omlijsting door Karin de Boom en Bas Witteveen, liedjes en theater. De werken zijn tot 25 januari te zien in de foyer van het theater.

Siep Grondman
Tekenen en schilderen en schetsen zijn de belangrijkste kunstzinnige activiteiten in mijn leven. Geïnspireerd door het Zuid-Franse licht en de schilderachtige sfeer van de Provence werd ik actief met de verschillende schilderstechnieken zoals gouache, acrylverf en olieverf. Aan de basis van al mijn schilderwerk ligt een schets ten grondslag.
Schilderen is voor mij een mogelijkheid om de schetsmatige impressie tot een eigen expressie te brengen. In die zin ben ik een impressionist, maar qua kleurgebruik een colorist. Mijn werk is langzamerhand verschoven van abstracte composities in kleur naar realistisch werk.
Ik schilder landschappen, stads- en zeegezichten en stillevens. Vaak ook werk ik met het paletmes om tot een vrijere structuur te komen. Vooral olieverf heeft mijn voorkeur. De kleuren komen dan het mooist tot zijn recht.

Luciënne Meijerink-Smeenk
‘In het werken met klei hou ik van het experiment en het combineren van klei met verschillende ingrediënten en materialen. Met het verwerken van unieke grondstoffen, bv as van een houtvuur bij een feestje met vrienden in een glazuur, krijgen mijn werkstukken een persoonlijke dimensie. Elk object vertelt zijn eigen verhaal.’
Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse keramiekopleiding (voorheen SBB) in Gouda. Voor ik de opleiding tot keramist ben gaan volgen, heb ik een aantal jaren cursussen beeldhouwen en boetseren gevolgd. Eerder heb ik mijn creativiteit in fotografie en quilt cursussen kunnen ontwikkelen.
Tijdens mijn opleiding heb ik kennisgemaakt met uiteenlopende technieken mbt klei en keramiek.
Het fenomeen klei, en de talloze mogelijkheden daarmee, heeft me vanaf het begin gegrepen.
Na mijn examen heb ik het extra leerjaar draaien gevolgd. Met het groot draaien, het vervormen van ronde vormen en ook het draaien met porselein heb ik mijn draaivaardigheden uitgebreid. Inmiddels hebben een aantal van mijn “Delftse bubbels” schalen hun bestemming gevonden bij liefhebbers van keramiek. De “Goudse silo”, een van mijn examenwerken, is het uitgangspunt van mijn “silo” lijn, diverse vormen gebaseerd op het eerste model, en veelal afgewerkt met zelfontworpen as glazuren. Doordat mijn passie voor het werken met klei zo gegroeid is sinds mijn opleiding, wil ik hier graag beroepsmatig in verder gaan. Inmiddels geef ik workshops en keramieklessen en haal ik veel voldoening uit het begeleiden en stimuleren van cursisten om met veel plezier een eigen werkstuk te maken.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.