Kunstcafé: Marga Rabouw en Ans Vedder

Wanneer:
2 februari 2020 @ 14:00 – 17:00
2020-02-02T14:00:00+01:00
2020-02-02T17:00:00+01:00
Waar:
Theater De Tuin
Smidse 1B
3831 NT Leusden
Kosten:
Gratis

Opening expositie van werken van Marga Rabouw (schilderijen) en Ans Vedder (keramiek), met muzikale omlijsting door Marcel van der Bie, liedjes, vleugel. De werken zijn tot 21 maart te zien in de foyer van het theater.

Marga Rabouw
Ik teken al van jongs af aan, later gevolgd door aquarellessen van o.a. Coos Aardema uit Groningen.
Toen acryl populair werd, wilde ik dit medium ook proberen en ik vond het geweldig. Ik volgde lessen bij Rolina van Vliet in Hoevelaken en Maria Kemps in Schijndel.
Tegenwoordig schilder ik bijna alleen nog maar met acrylverf, alhoewel ik steeds meer zin krijg om ook olieverf uit te proberen. Ik word geïnspireerd door vele dingen. Beelden uit de natuur, uit tijdschriften, of wat er in me opkomt na het maken van mindmaps.
Doordat ik een opleiding volg aan de kunstacademie Artez in Zwolle, leer ik ook met andere materialen werken en op een andere manier denken en kijken. Nu schilder ik voornamelijk nog, maar ben van plan dit uit te breiden met andere disciplines. Ik hou van kleur maar wil in mijn toekomstige werk ook experimenteren met subtielere kleuren. Ik word gewoon heel blij van creatief doen en lesgeven aan kinderen en volwassenen.
Bij De Vrije Kwasten voel ik me al zo’n 16 jaar thuis en sinds kort ook in mijn nieuwe atelier aan de Olmenlaan 8.

Ans Vedder
Met veel liefde en passie worden in het keramiek AtelierAV verschillende werken gemaakt. Eenmaal in het atelier wordt alles vergeten. Keramiek, draaien, wordt wel het nieuwe yoga genoemd en inderdaad als ik aan het werk ben zit ik in mijn eigen wereld en ga helemaal op in waar ik mee bezig ben.
Vanuit die passie ontstaan mooie werken, servies en objecten.
Voordat het zover was, dat er een mooi servies van de draaischijf kwam, zijn er verschillende opleidingen aan vooraf gegaan bij de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda en verschillende kunstenaars.
Het ontwikkelen en ontwerpen van nieuw werk en het daarbij behorende glazuur is geweldig om te doen en gaat nooit vervelen. Als de oven open gaat met het nieuwe werk is dat altijd een spannend moment. Het gaat helaas niet altijd zoals je had verwacht maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Inmiddels ben ik ook docent bij Collage Kustcentrum in Hoevelaken en hoop daar een stukje van mijn passie te kunnen overdragen aan mijn cursisten. Verder is mijn werk te koop bij twee winkels in Baarn en Hilversum maar ook via mijn site of in opdracht.
Het pottenbakken is me in het bloed gekropen ik zou niet meer zonder kunnen.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.