Oranjes vieren Koningsdag

Wanneer:
27 april 2019 @ 11:00 – 13:00
2019-04-27T11:00:00+02:00
2019-04-27T13:00:00+02:00
Waar:
Binnenstad, Amersfoort
Kosten:
Gratis

De Koninklijke Familie bezoekt Amersfoort op 27 april tussen 11.00 en 13.00 uur. De Koningsdagroute in Amersfoort start op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigt op het Eemplein. De route die de Oranjes lopen is 1.075 meter lang en vol geprogrammeerd met evenementen en ontmoetingen. De route: >>

Hoogtepunten langs de route

Mariënhof

We starten bij het voormalige klooster De Mariënhof. Dit sfeervolle pand is ruim 500 jaar oud. Het is een populaire evenementen- en trouwlocatie, door de sfeervolle zalen en de sprookjesachtige tuin. In het pand vind je ook wijnbar Zuster Margaux en lunchcafé Buuf in de Serre.

Burgerweeshuis
Onderdeel van voormalig klooster De Mariënhof is het Burgerweeshuis. In het weeshuis uit 1551 werden armen, zieken en wezen opvangen. De stichting helpt nu nog steeds zo’n 150 kinderen per jaar. De bestuurskamer is in juli en augustus te bezoeken.

Varkensmarkt
Plein waar de Kei op initiatief van Jonkheer Everhard Meyster tot 1903 begraven lag. Vanaf hier zijn de winkelstraten Utrechtsestraat, Arnhemsestraat en Langestraat te bezoeken.
Onze Lieve Vrouwetoren
De Onze Lieve Vrouwetoren is het kadastrale middelpunt van Nederland. Met haar ruim 98 meter is de trots van Amersfoort één van de hoogste laat-middeleeuwse torens. Amersfoorters noemen de toren ook wel Lange Jan. ‘Het mirakel van Amersfoort’ was de aanleiding voor de bouw van de toren.

VVV Amersfoort
Je startpunt als je Amersfoort gaat ontdekken. Op zoek naar een leuk restaurant, winkel of park? Laat je persoonlijk adviseren bij de VVV. Ook vind je hier wandel-, fietskaarten en Amersfoortse hebbedingen voor thuis.

De Observant
Monumentaal gebouw naast het huidige Stadhuis. Dat het vroeger een klooster was, is merkbaar als je in het gezellige café zit. De Observant is ook een evenementenlocatie.
Mannenzaal
De Mannenzaal is het enige van oorsprong middeleeuwse gasthuis dat Nederland nog heeft. Het gasthuis werd later een bejaardentehuis met aparte gedeeltes voor vrouwen en mannen. Ontdek hoe het leven er hier rond 1900 uit zag.

Museum Flehite
Bekijk de bijzondere gevel van het pas gerenoveerde kunsthistorisch museum. Museum Flehite laat je de geschiedenis van Amersfoort zien. Stap binnen en ontdek (inter)nationale kunst uit de periode van 1850-1950.

Koppelpoort
De Koppelpoort is een van de weinige Nederlandse poorten die in gebruik is als land- én waterpoort. Het sprookjesachtige monument uit 1400 was onderdeel van de voormalige stadsmuur. Onder leiding van een gids kun je naar binnen en ontdek je bijvoorbeeld waar het woord ‘raddraaier’ vandaan komt.

De Nieuwe Stad
De Nieuwe Stad is een voormalig industriegebied aan de Eemhaven. Dit deel van de binnenstad transformeert tot een rauwe plek vol creativiteit. De eens verlaten fabrieken en kantoren hebben een nieuw leven gekregen als De Nieuwe Stad met ateliers, winkels, woningen, restaurants en cafés.

Eemhuis
De moderne architectuur van het Eemhuis trekt veel belangstellenden. De aluminium bollen op de voorgevel bijvoorbeeld, verwijzen naar het schild van Sint Joris, de patroonheilige van Amersfoort. In het pand zijn vier culturele instellingen gevestigd: Scholen in de Kunst, Bibliotheek Eemland, Archief Eemland en Kunsthal KAdE.

Kunsthal KAdE
Architectuur, (moderne) kunst, vormgeving & design en eigentijdse cultuur: Kunsthal KAdE heeft het allemaal in huis. De combinatie met het café en de winkel maken dit museum een levendige plek.

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.