Juan Pablo Dobal & Eric Vloeimans

Wanneer:
26 juni 2019 @ 20:15 – 22:45
2019-06-26T20:15:00+02:00
2019-06-26T22:45:00+02:00
Waar:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Kosten:
€ 22,50
Juan Pablo Dobal & Eric Vloeimans @ Beauforthuis

Deze twee ras-musici voeren u een avond lang mee op de warme wind uit het Zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt: de Viento Zonda. ‘Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken’, zegt trompettist Eric Vloeimans vaak. Hij is hard op weg om zijn droom waar te maken; als één van de weinige jazzmusici is Vloeimans een echte publiekslieveling. Zijn uitzonderlijke muzikaliteit is daar net zozeer debet aan als zijn innemende (podium-) persoonlijkheid. Hij beoefent zeer verschillende muziekgenres dwars door elkaar, en heeft dan ook uiteenlopende bewonderaars als zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk.

Eric Vloeimans studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later de jazzopleiding. Hij wordt gerekend tot een generatie jonge musici die bebop combineert met invloeden uit de rock en vrije improvisatie, maar gauw ontwikkelt hij zijn onmiskenbaar eigen geluid en stijl. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Hij heeft over de hele wereld gespeeld met zowel pop, jazz en wereld-muziek , kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten. Eric’s speelplezier ‘vloeit’ over en zijn muziek raakt de mens in het publiek.

Juan Pablo Dobal is een Argentijnse pianist. Vanaf zijn negende begon hij met piano spelen. In 1989 kwam hij naar Amsterdam om in het toenmalige kwartet Viento del Sur te spelen. Hij heeft met vele grote namen in de klassieke muziekwereld samengewerkt. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het Carel Kraayenhof Tango Ensemble.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.