‘Jong & Bevlogen’: SOMA Ensemble

Wanneer:
12 maart 2023 @ 11:00 – 12:00
2023-03-12T11:00:00+01:00
2023-03-12T12:00:00+01:00
Waar:
St. Aegtenkapel
't Zand 37
3811 GB Amersfoort
Kosten:
€ 20,-

SOMA Ensemble is een kamerduo en interdisciplinair collaboratief. SOMA probeert grenzen te verleggen en ‘frontiers’ te vieren met haar passie voor interdisciplinaire muziek en dans. SOMA viert de historische muziek pioniers van Debussy tot Schönberg, en viert ook de pioniers in de hedendaagse muziek.
De oprichters van SOMA Ensemble zijn Karin Timmerman (Canada) en Alfonso Gonzalez (Spanje). Alfonso is een afgestudeerd master aan het Utrechts Conservatorium. Vorig seizoen voegde hij zich bij de solisten van het RadioTV Orkest van Spanje om Pierrot Lunaire van Schönberg uit te voeren. Dit evenement heeft geleid tot een vruchtbare en regelmatige samenwerking.

In 2019 sloot Karin haar masteropleiding cum laude aan het Codarts Rotterdams Conservatorium af. Karin ontving eerste prijzen bij verschillende concoursen en festivals waaronder het Kiwanis Fraser Valley International Music Festival en als finalist in de Prix d’Harmonie Rotterdam waar ze de Publieksprijs won. SOMA Ensemble treedt regelmatig op in Nederland met intieme kamerconcerten en interdisciplinaire werken. In de Jong en Bevlogen concertserie delen ze graag repertoire van Schoenberg, Debussy, Berg en Ravel: stuk voor stuk pioniers.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.