‘Jong & Bevlogen’: Iris van Nuland (viool) & Francisca Galante (altviool)

Wanneer:
26 maart 2023 @ 11:00 – 12:00
2023-03-26T11:00:00+02:00
2023-03-26T12:00:00+02:00
Waar:
St. Aegtenkapel
't Zand 37
3811 GB Amersfoort
Kosten:
€ 20,-

Op 26 maart willen twee toptalenten zich graag aan u voorstellen: violiste Iris van Nuland en altvioliste Francisca Galante. De twee studenten van het Conservatorium van Amsterdam komen met hun dubbelconcert naar Amersfoort.

In 2020 wint Iris van Nuland de Nationale Finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. De jury spreekt over “Een leeuwin op de viool.” In 2022 wint Iris de derde prijs en performanceprijs in de Oskar Back finale van het Nederlandse Vioolconcours, hét concours voor jong viooltalent. De jury meldt: “Zij vertelt met solistisch elan. Ze toont lef en persoonlijkheid.” U kunt haar ook kennen van televisie, want ze trad op bij Podium Witteman en won in 2016 het RTL4 tv-programma Superkids.

Altvioliste Francisca Galante uit Weesp hoorde 24 april 2021 van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet dat ze de tweede plaats had behaald van het Prinses Christina Concours. De jury roemde haar pure, eerlijke en down to earth manier van spelen en vond haar een frisse, pure verschijning op het podium. Francisca heeft in korte tijd een bloeiende carrière opgebouwd en verschillende internationale prijzen gewonnen.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello.

Foto © Ewald Geerdink

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.