Joëlle Goercharn

Wanneer:
5 maart 2020 @ 21:30 – 6 maart 2020 @ 00:00
2020-03-05T21:30:00+01:00
2020-03-06T00:00:00+01:00
Waar:
’t Nonnetje
Groenmarkt 3
3811 CP Amersfoort
Kosten:
Gratis

Joëlle Goercharn is een zangeres en songwriter uit Amsterdam. In het voorjaar van 2020 zal haar tweede EP Ashira verschijnen.

Verschillende Oosterse culturen smelten samen in de betekenis van het woord Ashira, dat bovenal betekent ‘Ik zal zingen’. Deze samensmelting brengt Joelle ook teweeg in haar muziek: een eclectische soundmix waarin toegankelijke popsongs samenkomen met haar exotische roots.

Zowel live op het podium als in de studio maakt Joëlle gebruik van bijzondere instrumenten en originele vindingen, zoals de harp, tabla, sitar en het strijkkwartet. Alle arrangementen, teksten en composities heeft zij zelf geschreven.

Voor Ashira werkte Joëlle (zang & piano) samen met een aantal gerenommeerde studiomuzikanten, waaronder producer Bart Wagemakers (Snoop Dogg), basgitarist Manuel Hugas (Candy Dulfer), drummer Ben Bakker (Danny Vera), het strijkkwartet van Asia Czaj (Lionel Richie), harpiste Doriene Marselje (Camerata RCO) en tablaspeler Ganesh Ramnath (Ahoy’s Biggest Bollywood Concert of 2019).

Op Ashira klinken muzikale invloeden door van o.a. Laura Mvula, Daniel Lanois, Lizz Wright en klassieke Indiase muziek.

De single Man In A Town Car gaat over een zakenman in New York. Hij rijdt dag in, dag uit de stad door op weg naar business meetings in een zwarte zakenauto. Door zijn geblindeerde ramen heen ziet hij van de wereld niets anders dan geld en succes. In deze song vraagt Joelle hem om eens achteruit te kijken in zijn autospiegel. Zo hoopt zij dat hij inziet wat hij aan het verliezen is, wat een leven echt gelukkig maakt, namelijk liefde en vriendschap.

Sinds de release van haar debuut-EP Silhouette (november 2018) staat Joelle regelmatig op het podium en geven radio, televisie en pers haar aandacht (o.a. een optreden in Het Concertgebouw Amsterdam voor de Uitmarkt 2019, Sublime FM, NPO Radio 1 & 5 en Omrop Fryslân).

Na haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam besloot Joelle naar New York te gaan om zich verder te verdiepen in songwriting. Met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds studeerde zij aan The New School for Jazz and Contemporary Music.

Line up:
Joëlle Goercharn – leadzang, toetsen en sample-synthesizer
José Santibáñez – basgitaar en achtergrondzang
Floris van Elderen – drums, percussie en achtergrondzang

www.joellegoercharn.com

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.