JazzPodium Amersfoort: Carmen Gomes Inc.

Wanneer:
22 februari 2023 @ 20:00 – 22:00
2023-02-22T20:00:00+01:00
2023-02-22T22:00:00+01:00
Waar:
Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
Kosten:
€ 5,-

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

De band brengt het programma Ray Unlimited. Een perfecte melange van swingende jazz met een bluesy randje en verfijnde liedjes die je raken. De mooiste songs in een nieuwe setting uit het repertoire van Ray Charles. Een boeiend concert met verbindende verhalen over deze grote jazzartiest en zijn inspirerende leven.

Carmen Gomes is de talentvolle zangeres en de drijvende kracht achter de band. Het lange, goudblonde haar en haar blauwe ogen heeft ze van haar moeder, haar achternaam en Mediterrane temperament van haar vader. Ze componeert de meeste nummers en schrijft de songteksten. Haar vermogen te intoneren en te interpreteren is indrukwekkend en oogst alom bewondering. Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen, herinnert aan Amerikaanse grootheden uit de jazz. Met speels gemak combineert ze haar melodische jazzy geluid met invloeden uit de blues en de funk. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze voor het voetlicht gebracht. Carmen Gomes won diverse prijzen waaronder het Nederlands Jazz Vocalisten Concours, maakte opnames met het Metropole Orkest en speelde op het North Sea Jazz Festival, Copenhagen Jazz festival en Yokohama Jazz festival in Japan.

Peter Bjørnild (speelde o.a. met Ed Thigpen, Thad Jones en Bennie Wallace) is de motor van de band. Vanuit vaste patronen, met oog voor improvisatie, legt de klassiek geschoolde contrabassist het fundament. Drummer Bert Kamsteeg (Kenturah’s Kitchen,) creëert ruimte met zijn inventieve spel; zijn fijnzinnige ritmische figuren geven kleur en bounce aan het collectief. Het eigenzinnige gitaar spel van Folker Tettero is doordrongen van blues en funky elementen met een doordacht eigentijds en origineel geluid.

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat. Want of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen en dat het iedere avond weer een uitdaging is om te spelen.

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.