Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Masterclass arrangeren

Wanneer:
26 oktober 2017 @ 20:00 – 22:00
2017-10-26T20:00:00+02:00
2017-10-26T22:00:00+02:00
Waar:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Nederland
Kosten:
€ 12,50
Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Masterclass arrangeren @ Beauforthuis | Austerlitz | Utrecht | Nederland

Voor de echte jazzliefhebber – splinternieuwe stukken komen tot leven! Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw geeft vanavond een openbare masterclass arrangeren. Zes studenten van het Conservatorium van Maastricht zijn de hele week begeleid door de internationaal gerenommeerde arrangeur/bandleider Dennis Mackrel, chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Vanavond krijgen ze de gelegenheid om hun gearrangeerde werk voor het eerst uit te voeren met het orkest.

Het 17-koppige Jazz Orchestra wordt gezien als een van de beste big bands van Europa en trad eerder wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam, zoals Oleta Adams, Toots Thielemans, Kurt Elling, José James en Georgie Fame. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren, zoals Peter Beets, Joris Roelofs en Bert Boeren.

Dennis Mackrel is sinds 2015 chef-dirigent van het Jazz Orchestra. Hij begon zijn professionele loopbaan als tienjarige en werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Hij speelde in orkesten als The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band en de Dizzy Gillespie All Star Big Band en was van 2010 tot 2013 bandleider van Count Basie Orchestra.

De studenten krijgen in dit Arrangers Project een podium dat over het algemeen is voorbehouden aan (internationale) solisten. Hiermee stimuleert het Jazz Orchestra nieuw repertoire voor bigbands en slaat het een brug tussen generaties bigband-musici.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.