Jasper Blom: ‘Wonder Years’

Wanneer:
15 februari 2020 @ 21:00 – 16 februari 2020 @ 00:00
2020-02-15T21:00:00+01:00
2020-02-16T00:00:00+01:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 12,-

Natuurlijk wil Artishock dolgraag de winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019 in het eigen jazzclubhuis zien en horen spelen.
Saxofonist Jasper Blom komt met een trio een ode brengen aan één van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw die een niet te versmaden feestelijke mix van soul, jazz en funk brouwde en dan hebben we het over niemand minder dan Stevie Wonder. De twee andere musketiers in de band van Blom zijn bassist Sean Fasciani, die we kennen van KRUPA & the Genes, en drummer Felix Schlarmann die we van de powerjazzband BRUUT! kennen. Dat zijn toch mannen die weten hoe ze de groove tot zijn recht moeten laten komen.

Jasper Blom zelf maakt ook deel uit van KRUPA & the Genes, die luidruchtige band met twee drummers, twee gitaristen (onder wie Anton Goudsmit) en twee saxofonisten (onder wie Maarten Hogenhuis die we ook al van BRUUT! kennen) en een bassist. Verder zal Jasper Blom vaak op pad zijn met het Jasper Blom Quartet met Jesse van Ruller op gitaar, Frans van der Hoeven op contrabas en Martijn Vink op drums. Blom heeft in New York les gehad van Dave Liebman en van Joe Lovano en Greg Osby. Dat zijn de goeroes van de saxofoonsekte!

Op 8 oktober 2019 stond saxofonist Kika Sprangers met haar Large Ensemble in De Wereld Draait Door om voor een feestelijke en swingende apotheose van het programma te zorgen en Jasper Blom leek het stralend middelpunt te zijn van deze band. Was hij erbij omdat hij die Buma Boy Edgar Prijs gewonnen had? In ieder geval weten we van Jasper Blom dat hij zich als docent aan het conservatorium graag omringt met veelbelovende jonge muzikanten. Zo’n docent die zelf heeft gespeeld met mensen als George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley moet een magische magneet zijn voor jonge muzikanten. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. We horen hem zo af en toe bij het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Met zijn project Wonder Years is Blom de muzikale reisleider die ons naar Wonderland moet brengen. Die taak lijkt Blom op het lijf geschreven te zijn. Laat hem al die hits maar in verrassende nieuwe jasjes steken terwijl hij Stevie Wonder eert met een indrukwekkend muzikaal aureool.

Bezetting:
Jasper Blom – sax
Felix Schlarmann – drums
Sean Fasciani – bas.

Reserveren: jazz.tickets@artishock-soest.nl
(vermeld s.v.p. naam, aantal kaarten, en opmerkingen)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.