Hommage à Brel | Filip Jordens

Wanneer:
2 juni 2019 @ 18:30 – 20:00
2019-06-02T18:30:00+02:00
2019-06-02T20:00:00+02:00
Waar:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Kosten:
€ 25,00
Hommage à Brel | Filip Jordens @ Beauforthuis

Wie moet Jacques Brel zingen nu hij al veertig jaar dood is? Daar is maar één antwoord op: Filip Jordens. Hij is de enige die de gevoeligheid, intensiteit en het temperament van de grootste liedzanger allertijden op een zuivere en geloofwaardige manier kan vertolken en levend houden. Filip Jordens speelt Brel niet, hij is hem. De gelijkenis is zo groot dat we bijna van een reïncarnatie kunnen spreken. Laten we Filip Jordens dankbaar zijn dat het hem bij elk concert weer lukt Jacques Brel in levende lijve op de planken te krijgen en dat voorlopig niemand nog hoeft te klagen dat hij Brel nooit heeft kunnen zien optreden.

“Filip Jordens brengt samen met topmusici een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en – vooral – werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens.” Alex Roeka

Filip Jordens (zang); Maarten Lingier (piano); Stijn Bettens (accordeon); Jean-Louis Rassinfosse (contrabass); Daniel Duchateau (drums)

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.