Historisch Kijkcafé

Wanneer:
25 februari 2020 @ 14:45 – 16:00
2020-02-25T14:45:00+01:00
2020-02-25T16:00:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Leusden
Hamersveldseweg 77
3833 GL Leusden
Kosten:
Gratis

De Bibliotheek Leusden en de Historische Kring Leusden organiseren weer een ‘Historisch Kijkcafé’, waarbij u vrijblijvend oude foto’s kunt bekijken van Hamersveld, Leusbroek, Stoutenburg en Achterveld. Tijdens deze editie worden beelden uit de jaren zestig vertoond.

In 1959 en in 1966 werden nagenoeg alle inwoners van Leusden op de film gezet. In de vroege ochtend reed een opnamewagen het dorp binnen. Eerst werd het gemeentehuis met personeel gefilmd, daarna de scholen waar alle kinderen langs de camera holden. Tijdens het rondrijden van de opnamewagen klonk luide muziek. Dit moest de mensen uit de huizen lokken, zodat iedereen gefilmd konden worden. Een paar maanden later kon iedereen zichzelf weer terugzien tijdens een filmavond. Wel tegen betaling, want de opbrengst was bestemd voor een goed doel. En ook voor de zakenman die dit project had bedacht en jarenlang langs alle dorpen in Nederland trok. Dit keer dus geen foto’s in het kijkcafé, maar filmbeelden. Leden van de HKL geven daarbij commentaar, maar ook de aanwezigen zullen vast en zeker personen en situaties herkennen.

De laatste jaren zijn steeds meer afbeeldingen uit de collectie van de Historische Kring Leusden (HKL) geïnventariseerd en op adres geordend. Hierdoor is gemakkelijk na te gaan of foto’s van een bepaalde straat en huisnummer beschikbaar zijn. U kunt ook zelf foto’s meenemen naar het “Historisch Kijkcafé” om aan anderen te laten zien. Deze afbeeldingen worden gescand en zo direct vertoont op het scherm.

Wie dat wil kan tussen 14.45 en 16.15 vrij in en uit lopen, maar de vertoning van de film begint om kwart voor drie.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.