Het levenslied wereldwijd | Música Extrema & Joke Bruijs

Wanneer:
1 maart 2020 @ 18:30 – 20:30
2020-03-01T18:30:00+01:00
2020-03-01T20:30:00+01:00
Waar:
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Kosten:
€ 19,50

“Loving is a losing game” van Amy Winehouse, ‘Gek hè?’ van Robert Long” … Elke streek, elk land en elke tijd kent zijn eigen levenslied.
Ben van den Dungen, één van de beste saxofonisten van ons land spoorde samen met Joke Bruijs de mooiste chansons, copla’s, schlagers, standards, fado’s en smartlappen op. Oorspronkelijk Nederlandstalige zoals “Je bent als een wilde orchidee” van Willy Rex en ‘Tem me dan’ van Jaap Fischer, in een bijzondere uitvoering. Maar ook songs uit andere landen, van o.a. Leonard Cohen en Amy Whinehouse, in vertalingen van George Groot, Jan Rot en Gerard Cox. Het aangrijpendste lied is een bewerking van Jan Rot van de blues-klassieker ‘St. James Infirmary’. In de bewerking komt iemand aan het woord die een vriend gaat opzoeken voor wie het einde nadert.

Bandleider Ben van den Dungen: “Ik wilde een liedjesprogramma maken breder dan óf alleen jazz óf alleen soul. Maar wie gaat dat zingen? Veel zangeressen hebben een act en musiceren niet, ze doen een soulzangeres, een hip-hopper of Ella Fitzgerald na. Ik zocht een zangeres die iets eigens heeft.” En zo kwam hij bij Joke Bruijs terecht. Die er meteen wat in zag. Veel mensen weten niet dat Joke Bruijs van oorsprong zangeres is. Al op haar veertiende begon ze bij de Rotterdamse beatband The Spitfires, en ze was nog maar vijftien toen ze aantrad bij het Vara-dansorkest.

met Joke Bruijs – zang; Tanya Schaap – viool; Ben van den Dungen – saxen; Vincent Koning – gitaar & banjo; Steve Swannink – bas

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.