Lieve Vrouwestraat 13
Nieuw theatertalent in een avondvullend programma met twee korte voorstellingen en een film. Vaste prik op ons podium!
Ook in deze 10e jubileumtournee lanceert Het Debuut nieuw theatertalent in een avondvullend programma met twee korte voorstellingen en een film. Laat je verrassen door deze avontuurlijke makers die met lef en scherpzinnigheid hun visie op de wereld laten zien, want van deze pioniers ga je ongetwijfeld nog veel horen.
Dit jaar in ‘Het Debuut’
Annihilation, I reduce to nothing
Aleksej Ovsiannikov
Hoe kun je afstand nemen van jezelf, je ego, en opgaan in de ruimte totdat je er helemaal in verdwijnt? Wat blijft er over als de mens afwezig is? Aleksej onderzoekt hoe het lichaam zich terugtrekt. Een requiem, een gedicht, een fysieke performance. Het confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een poging tot loslaten in een tijd waarin niks meer vast te houden valt.
Aleksej Sergevitch Ovsiannikov (1990) geboren en getogen Amsterdam-Zuidoost en opgevoed door Russische ouders, studeerde in 2021 af aan de mimeopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.
Credits: Aleksej Ovsiannikov (concept en spel)
actually… let’s forget about me
Charlotte Gillain
Een vrouw, alleen in haar slaapkamer. Onzeker over wie ze is en wat ze zal worden. Ze filmt zichzelf. We treden een anonieme maar toch ook intieme ruimte binnen. In een poging haar zoektocht vast te leggen zien wij haar constant veranderen. Ze daagt ons uit om mee te gaan in een realiteit waar iedereen iedereen zou kunnen zijn.
‘actually…let’s forget about me’ is een interdisciplinair videowerk, ontstaan uit een kruisbestuiving tussen mime en kunstmatige intelligentie. Het gebruik van deepfake software versterkt het thema: in hoeverre zijn wij eigenaar van onze eigen identiteit.
Charlotte Gillain (1998) afkomstig uit Kalmthout, een klein dorpje naast Antwerpen, studeerde in 2021 af aan de mimeopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.
Credits: Charlotte Gillain (concept, tekst en spel), Ruth Borg (regie)
SKIN
Jim Buskens & Manouk Pluis
In SKIN bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. In deze performance overstijgen de dansers de aangeboren fysieke verschillen en gaan ze op zoek naar het nulpunt van ons menselijk lichaam. SKIN werpt een nieuwe blik op gender en het lichaam. De aangenomen ideeën over wat een mannen- en vrouwenlichaam is worden opgeschud.
Jim Buskens (1996) en Manouk Pluis (1999) studeerden in 2021 af aan resp. de performance- en acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Vertrekpunt in hun werk is transformatie, zowel lichamelijk als maatschappelijk.
Credits: Jim Buskens, Manouk Pluis (concept & performance), Kae Tempest (tekst), Mina Caputo (muziek)