Harry Sacksioni

Wanneer:
11 september 2020 @ 19:00 – 23:00
2020-09-11T19:00:00+02:00
2020-09-11T23:00:00+02:00
Waar:
Café de Noot
Hamseweg 31
3828 AA Hoogland
Kosten:
€ 50,- incl. saté, spareribs of vega

Harry Sacksioni is een Nederlandse fingerstyle gitarist die in staat is om drie partijen tegelijkertijd te spelen: baslijn, harmonie (akkoorden) en melodie. Sacksioni is door de lezers van Gitarist Magazine voor de tiende keer op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux. (Sinds 2010).

Harry Sacksioni krijgt zijn eerste gitaar voor zijn elfde verjaardag, waarna hij twee jaar gitaarlessen volgt bij Herman J. Wiegmans, Amsterdam. In die periode (hij was toen 13) schrijft hij zijn eerste composities voor het Amsterdams mandoline-orkest, richt kort daarna zijn eigen band op en speelt in de jaren daarna tevens in verschillende popbands in Amsterdam.

Als hij zeventien is wordt hij Studio-gitarist bij de platenlabels van Phonogram in Hilversum. Hij schrijft dan ook een aantal vocale composities voor verschillende Nederlandse artiesten, o.a. voor het Nederlands Songfestival.

Als hij 18 is wordt hij gevraagd als begeleidend gitarist voor het politiek cabaret van Marijke en Sito Hoving. Aan het eind van dat jaar vraagt Herman van Veen hem om op diens plaat Goed voor een Glimlach de gitaarpartijen in te spelen. (1969). Dit resulteert in een 10 jaar lange samenwerking met Herman, zowel op plaat als bij alle optredens.

In 1974 verschijnt zijn eerste solo album ‘HARRY SACKSIONI: GITAAR’ waarvan hij op de dag van uitkomst een nummer voor de Nederlandse televisie speelt, wat resulteert in het breken van alle Nederlandse platenverkoop records tot dan toe: 200.000 verkochte exemplaren.

Het is hem vanaf dat moment duidelijk dat hij een groot publiek weet aan te spreken met zijn eigenzinnige manier van gitaarspelen en start zijn eigen optredens. Sindsdien maakt hij ieder jaar lange tournees, in aanvang alleen Nederland en België, maar na het tekenen van een platencontract in Duitsland worden de optredens uitgebreid met tournees door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook zijn platen en cd’s kennen een grote aftrek.

Tot op heden heeft hij 32 solo platen/cd’s uitgebracht en speelt hij als gastgitarist bij optredens en/of op de cd’s van veel bekende artiesten zoals Ramses Shaffy, Herman van Veen, Liesbeth List, Jan de Wilde, Raymond van het Groenewoud, Barry Hay, Youp van het Hek, Stef Bos, Frank Boeyen e.v.a..

Naast het componeren en optreden bestaan zijn activiteiten uit verschillende disciplines waaronder acteren in televisie films, het componeren voor ideële tv commercials als KWF (kankerfonds) en MLDF, het bedenken en maken van geanimeerde films (waarvan een aantal getoond wordt tijdens zijn optredens), muziek voor documentaires en het schrijven van de leaders van verschillende tv films en een tvquiz.

In 2008 verschijnt zijn fingerstyle gitaarmethode, getiteld: DE SACKSIONI METHODE. Geschreven om gitaristen van ieder niveau te leren het gelijktijdig spelen van meerdere partijen onder de knie te krijgen. Het bestaat uit twee delen met in totaal bijna 400 pagina’s. De methode wordt geleverd met een dvd waarop Harry alle aspecten van de verschillende technieken die hij gebruikt, laat zien. Binnen het jaar is deze methode het standaardwerk voor fingerstyle gitaristen en daarmee is De Sacksioni Methode de meest geleerde fingerstyle gitaarmethode binnen de Benelux.Vanaf 2010 – 2020 wordt hij ieder jaar door de lezers van het maandblad GITARIST gekozen tot BESTE AKOESTISCHE GITARIST van de BENELUX.

Interesse? Mail dan naar info@denoot.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.