Hans Dagelet: Kabarett Dapitulet

Wanneer:
11 januari 2020 @ 20:30 – 22:00
2020-01-11T20:30:00+01:00
2020-01-11T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 17,50 / CJP 65+ € 16,50 / DLV-Pas € 15,-

Hans Dagelet, Esther Apituley en Christiaan Kuyvenhoven in een tragikomische voorstelling vol ontroerend mooie muziek en onverwachte dialogen waarin genoeg te lachen valt!

Acteur Hans Dagelet laat, gedreven door de absurd-komische teksten van Charms, zijn komische en ontroerende kant zien. Hij speelt een man die, om het leven te controleren, op late leeftijd politieagent werd.

Samen met altvioliste (en echtgenote) Esther Apituley en meesterpianist Christiaan Kuyvenhoven maakte hij een voorstelling vol ontroerend mooie muziek van (o.a. Kreisler, Chopin en Shostakovich) en onverwachtse dialogen waarin genoeg te lachen valt!

In ‘Kabarett Dapitulett met Hans Dagelet’ laten acteur Hans Dagelet en altvioliste Esther Apituley zich van een andere kant zien. Als veelgevraagd toneel-, film- en televisieacteur is Dagelet vooral bekend van zijn serieuze rollen. In 1971 won hij (samen met Wim van der Grijn) de Louis d’Or voor zijn spel in de toneelbewerking van ‘Kees de jongen’. In de televisieserie ‘Familie Kruys’ liet hij zich al van zijn komische kant zien. Iets dat hij in deze voorstelling met groot genoegen verder uitbouwt.

Het hart van altvioliste Esther Apituley ligt in de klassieke muziek en dan vooral in het toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en kinderen. Zij duikt graag het theater in met verrassende en uitdagende nieuwe theatervormen; waar ‘Kabarett Dapitulet met Hans Dagelet’ er één van is. Dagelet en Apituley worden bijgestaan door pianist Christiaan Kuyvenhoven.

Het leven van de befaamde Russische dichter en schrijver Daniil Charms (1905-1942) stond in het teken van het absurde. Hij roept alledaagse situaties op waarin zowel grotesk-komische als extreem ongemotiveerd gewelddadige gebeurtenissen absurd verlopen. Charms is confronterend-humoristisch, zonder gene of remming.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.