Guy Salamon Group

Wanneer:
19 september 2020 @ 21:00 – 23:00
2020-09-19T21:00:00+02:00
2020-09-19T23:00:00+02:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 15,- / leden € 10,-

Artishock dat grossiert in jazztrio’s gooit het bij de opening van het nieuwe seizoen over een andere boeg met de achtkoppige band van de Israëlische drummer en componist Guy Salamon.

De muzikale tentakels van deze kosmopolitische band doen vermoeden dat niemand van de muzikanten in Nederland geboren werd. Een multicultureel muzikaal gezelschap dat een amalgaam van traditionele jazz en wereldmuziek in een smeuïg muzikaal jasje steekt. Er zijn invloeden te bespeuren van Charles Mingus, Frank Zappa en van folkmuziek uit de Balkan en Israël. Muziektheater! Aanstekelijk swingende, theatrale muziek die strak gecomponeerd is maar voldoende ruimte overlaat voor improvisatie. De band bespeelt net zo gemakkelijk het register van de turbulentie als het register van de meditatie. Een band die het publiek weet te bespelen en daarbij opvalt door de prachtige blazersarrangementen. Bandleider Guy Salamon studeerde aan het conservatorium van Tel Aviv maar ook aan het Amsterdams conservatorium.

De band maakte indruk met het debuutalbum “Unfollow the Leader” dat allemaal eigen composities bevat en de eerste prijs won bij “Keep an Eye – The records”. Met deze prijs steunt “Keep an Eye” jaarlijks een drietal cd-producties van startende bands in Nederland. Intrigerende titel ook van het debuutalbum! “Unfollow the Leader” lijkt een geëngageerde vlag die een mogelijk politieke lading dekt in een tijd van pseudodemocratie en de uitwassen van autoritair leiderschap. Luister op youtube naar “Blues for Jaja” (van “Unfollow the Leader”) en je bent meteen verkocht. Je hoort een band die zomaar uit kan groeien tot publiekslieveling op een festival. Een band ook die subtiel de muzikale spanning doseert.

Gitarist Teis Semey en trompettist Ian Cleaver zijn voormalige winnaars van het Prinses Christina Concours. Kennelijk is dat fameuze concours niet alleen voor klassieke muzikanten bedoeld. Guy Salamon werkte in Nederland onder anderen met de gitaristen Jesse van Ruller en Reinier Baas en met de saxofonisten Jasper Blom en Tineke Postma. Redenen te over om ons te verheugen op de muzikale aftrap van het concertseizoen door deze muzikale multiculturele octopus.

Bezetting: Alistair Payne – trompet; Ian Cleaver – trompet; Josè Soares – altsax; Hristo Goleminov – tenorsax; Teis Semey – gitaar; Youngwoo Lee – piano; William Barrett – bas; Guy Salamon – drums & compositie.

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.