-geannuleerd- Grenzeloos: Marc Pantus, Parsifal – acte 3

Wanneer:
14 februari 2023 @ 20:15 – 21:30
2023-02-14T20:15:00+01:00
2023-02-14T21:30:00+01:00
Waar:
Flint
Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort
Kosten:
€ 25,-

-geannuleerd- Bariton/regisseur Marc Pantus biedt Wagnerfans een buitenkansje: een aangepaste versie van de derde en laatste ‘verlossingsakte’ uit de opera Parsifal.

De derde acte van Wagners opera Parsifal is een wonder van kleur en harmonie, waarin Wagner tot het uiterste gaat, zowel in muzikale als inhoudelijke zin. Geniet van een volledige uitvoering, in een bewerking voor drie zangers, piano, harmonium, synthesizer, basgitaar en klokken. In deze sterk gereduceerde versie zingen drie mensen de vier rollen. De handeling vindt plaats in de huiskamer van een verpleegtehuis. De kamer is bevolkt met patiënten die op de dood wachten, en hun verzorgend personeel. We zitten dus in feite allemaal in de wachtkamer, wachtend op verlossing. Ondertussen klinkt de bedwelmende, meditatieve muziek van Wagner. Het kerkinterieur vormt het natuurlijke decor voor Wagners laatste werk en speelt een belangrijke rol in de apotheose van de opera. Een opera als een spirituele sessie in de mystieke omgeving van de Sint Aegtenkapel.

De uitvoeringen worden in het Duits gezongen en Nederlands ondertiteld.

Grenzeloos
De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Van jazzy klanken tot 17e -eeuwse schilderwerken en een hele nieuwe versie van Wagners Parsifal: niets is te gek in Grenzeloos.

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.