Gideon Tazelaar Trio

Wanneer:
20 juni 2020 @ 21:00 – 23:30
2020-06-20T21:00:00+02:00
2020-06-20T23:30:00+02:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 15,- / € 10,- leden

Na drie maanden doodse stilte bij jazzpodium Artishock wordt die stilte meer dan aangenaam verbroken door het Gideon Tazelaar Trio. Aan hem en zijn trawanten de taak om met remediërende klanken de toehoorders tot verrukking te brengen.

Tenorsaxofonist Tazelaar (1997) was er vroeg bij. Op zijn elfde maakte hij al zijn opwachting op North Sea Jazz en op zijn veertiende werd hij toegelaten tot de bacheloropleiding van het Amsterdams Conservatorium. Hij had, zo jong als hij was, invalbeurten bij het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en bij het New Cool Collective. In 2018 is hij cum laude afgestudeerd aan het conservatorium.

Waarachtig de contouren van een wonderkind! Zijn horizon verbreden en zijn blik verruimen deed hij bij het Juilliard in New York waar grootheden als Miles Davis en Astor Piazzolla onderricht kregen. Ook Yo-Yo Ma en Thelonious Monk werden daar geschoold. De saxofonist George Coleman en trompettist Wynton Marsalis waren daar zijn muzikale mentors. Tazelaar lijkt een luchtbrug te onderhouden tussen New York en Nederland. In een recent interview met de Volkskrant merkte Wynton Marsalisop dat hij Gideon zeer inspirerend vindt!

In Nederland deelde hij het podium met onder anderen Benjamin Herman en Peter Beets. Het lijkt allemaal niet op te kunnen voor Gideon Tazelaar. Ook speelde hij samen met zangeres Anna Serierse die haar wortels in Soest heeft liggen. Wie naar Tazelaar luistert hoort een ongelooflijke souplesse en een heerlijk stevige toon die aan Sonny Rollins doet denken. Wellicht krijgen we stukken van Rollins te horen.
De begeleiders van Tazelaar zijn ook al geen onbekenden. Bassist Clemens van der Feen kennen we van de Chambertones met gitarist Jesse van Ruller en klarinettist Joris Roelofs. Drummer Joost Patocka werkte onder anderen samen met Piet Noordijk, pianist Ruben Hein en bassist Ernst Glerum. Hij geeft les aan Codarts (conservatorium) in Rotterdam. De begeleiders van Gideon Tazelaar weten van wanten en lijken de ideale muzikale handlangers van een buitengewoon getalenteerde en ook nog eens piepjonge tenorsaxofonist.

Bezetting:
Gideon Tazelaar – tenorsax
Felix Moseholm – bas
Joost Patocka – drums.

N.B.:
I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren; betalen aan de kassa met pin.
Aangezien er max. totaal 30 personen aanwezig mogen zijn, is er een beperkt aantal stoelen beschikbaar; dus wees er snel bij!

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.