For the Time Being – Schweigman & Slagwerk Den Haag

Wanneer:
14 oktober 2017 @ 19:00 – 20:30
2017-10-14T19:00:00+02:00
2017-10-14T20:30:00+02:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
18,50

We zijn hier tijdelijk. De aarde draait steeds langzamer, maar onze wereld draait steeds sneller. De tijd is opgejaagd wild.

Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen, uitklappen, een burcht van haar bouwen. Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt.

Theatergezelschap Schweigman& en slagwerkgroep Slagwerk Den Haag (SDH) zijn elk op eigen terrein toonaangevend en vernieuwend en zijn nu ‘For the time being’ samen in De Lieve Vrouw. Dat staat garant voor een ongekend spektakel van ritme, dans, krachtige performance en oprechte verbazing.

Schweigman& is een Utrechts theatergezelschap onder leiding van Boukje Schweigman. Zij maakt al jaren woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin zij de zintuigen op scherp zet en een bijzonder spel speelt met de verwachtingen van het publiek en de codes van het theater. Zij komt deze keer met een groep van tien getalenteerde studenten van de Amsterdamse Mime opleiding. Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Niets is te gek. Ze bespelen het traditionele instrumentenarsenaal en gebruiken net zo makkelijk porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten.

Schweigman& presenteerde in 2013 haar universum in De Lieve Vrouw, een selectie van vijf voorstellingen uit haar 10-jarig bestaan: Tussen, Wervel, Dooier, Benen en Hoek. Ook het indrukwekkende Spiegel was eerder in De Lieve Vrouw te zien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.