Flip Noorman zingt Tom Waits (Nederlands)

Wanneer:
2 februari 2023 @ 20:30 – 22:00
2023-02-02T20:30:00+01:00
2023-02-02T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 19,50

Eigenzinnige vertalingen in creatieve arrangementen. Tom Waits op z’n Flips, zeg maar. Trouw gaf zijn vorige show maar liefst ★★★★★.

Volgens auteur Daniel Durchholz heeft Tom Waits een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden. “Oké.” reageerde Flip Noorman: “Uitdaging geaccepteerd”.

De afgelopen jaren bouwde Noorman met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

‘Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands)’ wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en is alles in het Nederlands te horen.

De pers over de vorige voorstelling ‘Flip Noorman zingt Leonard Cohen’:
★★★★★ “Flip Noorman evenaart Leonard Cohen” – Trouw
★★★★ “Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen” – de Volkskrant

Foto © Lenny Oosterwijk

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.