-afgelast- Firma Mes: The Biggest Lawsuit on the Planet

Wanneer:
19 maart 2020 @ 20:30 – 22:00
2020-03-19T20:30:00+01:00
2020-03-19T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
Amersfoort
Kosten:
€ 17,50 / CJP 65+ € 16,50 / DLV-Pas € 15,-
-afgelast- Firma Mes: The Biggest Lawsuit on the Planet @ Theater De Lieve Vrouw

‘The Biggest Lawsuit on the Planet’ neemt je mee in de klimaatverandering. Zijn we eigenlijk allemaal Jayden F.? Kunnen we het tij nog keren? En hoe moeten we dat doen?

Wat hebben een boer uit Peru, een Duits bedrijf en de nukkige puber Jayden met lang zwart haar en donkere eyeliner uit de Amerikaanse staat Louisiana met elkaar gemeen? Milieuvervuiling en klimaatverandering. Alle drie hebben ze ermee te maken: het bedrijf vervuilt, de boer uit Peru dreigt daardoor zijn huis kwijt te raken en klimaatverandering veroorzaakte de storm die het huis en het leven van Jayden en haar familie totaal heeft verwoest.

Smeltend water van gletsjers, indirect veroorzaakt door het Duitse bedrijf, bedreigt het huis van de boer in Peru. Hij spande een zaak aan en deze is in 2017 ontvankelijk verklaard door een Duitse rechter. ‘Gerechtelijke geschiedenis’, zeggen milieuactivisten. Jayden uit Louisiana vindt dat de regering veel te weinig doet aan klimaatsverandering. Lukt het haar ook om haar recht te halen in ‘The Biggest Lawsuit on the Planet’? Is het tij nog te keren? En wat betekenen dit soort rechtszaken voor de hele klimaatproblematiek? Firma MES geeft antwoord en heeft zich daarvoor laten adviseren door klimaatjournalist Jelmer Mommers (De Correspondent).

Deze voorstelling is één van onze tips: sommige makers zijn niet zo bekend. En onbekend maakt soms onterecht onbemind. Daarom tippen wij voorstellingen die je niet wil missen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.