Eric Ineke JazzXpress

Wanneer:
17 oktober 2020 @ 21:00 – 23:00
2020-10-17T21:00:00+02:00
2020-10-17T23:00:00+02:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 15,- / € 10,- leden

Preluderend op de honderdste geboortedag van Charlie “Bird” Parker hebben zes opmerkelijke muzikanten een meesterlijke hommage aan de saxofoonlegende in de steigers gezet. Voor slagwerker Eric Ineke, de bandleider en de nestor, was het muzikale universum waarin hij opgroeide het firmament van de swing en de bop met als schitterend stralende ster: Charlie Parker. Misschien is Parker voor de jazz wel wat Bach voor de klassieke muziek (barok) is. Twee van de allergrootste muzikale genieën!

Op de schouders van altsaxofonist Tineke Postma rust de welhaast onmogelijke taak om de ster Parker van de hemel te spelen! Ongetwijfeld slaagt zij wel in haar missie om te laten horen dat de muziek van Parker nog steeds urgent en actueel is. Voor de palmares van Tineke Postma ben je wel even bezig want zij is ontegenzeggelijk een internationale ster. In 2009 komt haar cd Traveller uit waarop zij uitblinkt in haar band met Amerikaanse begeleiders, onder wie pianiste Geri Allen. Postma speelde met Herbie Hancock en Wayne Shorter (de allergrootsten!) en verder samen met een keur van internationale sterren zoals bassist/zangeres Esperanza Spalding (favoriet van Barack Obama!), bassist/zanger Richard Bona en altsaxofonist Greg Osby. In 2015 won Tineke de Buma Boy Edgar Prijs. Ze heeft een voorkeur voor akoestische jazz. Wayne Shorter, Cannonball Adderley, John Coltrane en Miles Davis zijn haar grote voorbeelden.

Op zaterdag 5 september 2020 was de cd-presentatie in het Bimhuis van het album “What Kinda Bird Is This?” van de Eric Ineke JazzXpress met Tineke Postma. Het concert in Artishock zal dus een ode zijn aan die onsterfelijke Charlie Parker en ongetwijfeld horen we stukken van de onlangs gepresenteerde cd. Candy Dulfer mag veel fans hebben, maar bij de fijnproevers zou Tineke Postma wel eens favoriet kunnen zijn. Aan de hand van de muzikanten van Eric Ineke betreden wij het pantheon van de jazzmuziek. Ere zij Bird! Wij verheugen ons op een avond vol schandalig mooie muziek!

Bezetting:
Tineke Postma – altsaxofoon (special guest)
Sjoerd Dijkhuizen – tenorsaxofoon
Ian Cleaver – trompet
Rob van Bavel – piano
Marius Beets – contrabas
Eric Ineke – drums

I.v.m. de Corona-maatregelen is het verplicht om te reserveren. Ook zijn er hierdoor maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.