Ekaterina Leventa: De Grens

Wanneer:
19 januari 2020 @ 15:30 – 17:00
2020-01-19T15:30:00+01:00
2020-01-19T17:00:00+01:00
Waar:
Theater De Tuin
Smidse 1B
3831 NT Leusden
Kosten:
€ 17,-

De muziektheatervoorstelling ‘De Grens’ is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als zestienjarige vluchteling aankwam in Nederland. Het is het vervolg op de succesvolle solo ‘De Weg’, waarin de mezzosopraan en harpiste vertelde over haar vlucht uit de Sovjet-Unie. In haar nieuwe indrukwekkende onewomanshow vertelt Levental over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in de diverse opvangkampen. Ze speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp terwijl ze het relaas vertelt van een jonge vrouw die vecht voor haar bestaan, maar zich zeker geen slachtoffer voelt. Zo kijken we naar Nederland door de humoristische en begripvolle ogen van een buitenstaander en zien we op ontroerende en confronterende wijze hoe het is om te leven in een niemandsland.

Regie: Chris Koolmees | spel: Ekaterina Levental

Theaterkrant **** “Ekaterina Levental hoef je maar één keer te horen zingen of te zien spelen of allebei tegelijk om te beseffen wat een geweldige theaterpersoonlijkheid zij is.”

Operamagazine:
“Ze bezit een rijk talent voor muziek, zowel zang als harp, en heeft een grote gedrevenheid om over te brengen wat zij belangrijk vindt in opera, recital en muziektheater. (…) Een simpel decor waarop ze haar reis tekent, kleding en wat attributen vormen de middelen in de vertelling, die soms cabaretachtige vormen krijgt, met ironie en een enkele keer bijtend sarcasme.”

Foto: © Eric Brinkhorst

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.