De Vriendelijke Draak (4+)

Wanneer:
4 juli 2020 @ 10:30 – 11:15
2020-07-04T10:30:00+02:00
2020-07-04T11:15:00+02:00
Waar:
Theater de Speeldoos
Rembrandtlaan 35 3741 TA Baarn
Kosten:
€ 9,50


Laat je meevoeren in een meditatieve ervaring op de ijle en meeslepende klanken die uit de twee vleugels worden getoverd. Dit alles in een intieme sfeer met een klein publiek. Koop je kaarten daarom snel!

Het Canto Ostinato van Simeon ten Holt is het bekendste modern-klassieke werk voor twee vleugels. Simeon ten Holt begon zijn carrière met het gebruik van de fijne kneepjes en de innovaties van het surrealisme, in een poging om zijn muzikale expressie te uiten. Hij verliet in 1970 echter de complexe twaalf-noten-techniek. ‘Canto Ostinato’ is het typische voorbeeld van Ten Holt’s baanbrekende minimalistische stijl, één van zijn meest bekende en kritisch-toegejuichte composities.

Een spannende muzikale voorstelling over draken en scherpe puntjes

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn. Alle draken zijn immers toch gemeen. Maar is deze draak juist vriendelijk? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam. Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? Is een slang zonder staart nog steeds een slang? Wat ben jij nou voor een draak? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Je bent een draak van niks!

De Grote Haay is het gezelschap van Mark Haayema en Dennis de Groot. Mark schrijft voor (jeugd) theater, televisieseries en kinderboeken. Daarnaast is hij (poppen)acteur in het theater en op televisie, zoals bij de De Boterhamshow, Sprookjesboom en Sesamstraat. Mark maakte De vriendelijke draak in 2012 bij Theater Gnaffel en schreef vervolgens het gelijknamige boek. De derde druk is inmiddels verschenen.
Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater, onder andere in Peppa Pig en Woezel & Pip, en op televisie bij Wat een poppenkast en Hallo K3.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.