De Stad: BIJNA VOORBIJ

Wanneer:
8 maart 2020 @ 10:00 – 12:00
2020-03-08T10:00:00+01:00
2020-03-08T12:00:00+01:00
Waar:
Bibliotheek Eemhuis
Eemplein 71-77
3812 EA Amersfoort
Kosten:
€ 15,96

Tijdens de Boekenweek komt De Stad Speelt naar het Eemhuis. Speciaal voor de Bibliotheek Eemland, en met een link naar 75 jaar vrijheid, schreef het theatercollectief de basis voor een gloednieuwe voorstelling. BIJNA VOORBIJ wordt één keer gespeeld en komt in deze vorm dus nooit meer terug.
Een schrijver met een schrijversblok en een onmogelijke opdracht. Vier vrouwen met een verhaal dat ze niet kunnen afsluiten. In een bibliotheek in Amersfoort, waar zij in de tijd zijn blijven hangen, zoeken zij waar hun verhaal geschreven staat….

De Stad Speelt is een theatercollectief van Amersfoortse theaterprofessionals. Ze willen zichzelf, elkaar en het publiek uitdagen, het experiment aangaan en het onbekende niet schuwen. De gespeelde verhalen zijn altijd geïnspireerd op Amersfoortse gebeurtenissen, mensen of locaties. In 2019 speelden ze al voorstellingen in De WAR, de oude verffabriek, De Volmolen en het Rietveldpaviljoen.

De acteurs horen tegelijkertijd met het publiek wat het verhaal is dat ze gaan spelen. En met die bijzondere concentratie ontstaan de meest unieke, mislukte of briljante voorstellingen. Het publiek is getuige van een voorstelling die maar 1 keer te zien zal zijn en die nooit meer terug komt. De acteurs zoeken, experimenteren, struikelen en vliegen door hun eigen verhaal. Allemaal zonder repetitietijd en dus volledig geïmproviseerd. Alle makers zijn door wonen of werk verbonden aan Amersfoort en de speellocaties zijn verrassend en bijzonder.

Ingang: via KAdECafé.

Het KAdECafé is vanaf 9.30 uur geopend voor koffie, thee en een croissantje. Na de voorstelling is het KAdECafé open voor een drankje, lunch en napraten.

Spelers: Relinde de Graaff, Bartelijn Ouweltjes, Maaike Ament, Fem Petraeus & Marius Gosschalk
Muzikale begeleiding: Bas Bons
Regie en scenario: Howard van Dodemont
Scenariobegeleiding: Leonieke Baerwaldt
Met dank aan: Karin Horst & Coen Molenveld

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.