De grote haay: Johannes de parkiet (6+)

Wanneer:
2 maart 2023 @ 14:30 – 15:30
2023-03-02T14:30:00+01:00
2023-03-02T15:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 13,-

In deze kleurrijke beeldende voorstelling maakt Johannes ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Het verhaal van Johannes begint in z’n vertrouwde kooitje, totdat Gijs besluit een ruime volière te bouwen. Met ruimte voor wel honderd vogels, maar zoveel heeft hij er nou ook weer niet. Nóg niet.Met live muziek!

‘Wennen is iets wat je gewoon moet doen.
Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen, maar het gebeurt toch. En voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend.’

Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema en Medy Oberendorff. Het was de kerntitel van de Kinderboekenweek en won in 2019 een Vlag & Wimpel van de Griffeljury. Voor deze productie gaat Mark een samenwerking aan met Joris van Veldhoven en vier andere poppenmakers. Middels ingenieuze constructies komen de vogels bijna echt tot leven. (Door technieken te gebruiken van HANDSPRING PUPPETRY (Warhorse, The FireBird) zien we een poppenvorm die nog nooit eerder in Nederland te zien was.). Met live muziek!

Joep Onderdelinden is acteur, cabaretier en regisseur. Door zijn veelzijdigheid kan hij veel bijdragen aan zowel het maakproces als zijn rol als verteller. Hij weet als geen ander verhalen te vertellen en humor te combineren met poëzie. Het meest bekend is Joep van zijn rol als Postbode Siemen in de VPRO-productie ZAAI.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.