De Andersons: Een mooiere wereld

Wanneer:
17 februari 2023 @ 20:00 – 22:00
2023-02-17T20:00:00+01:00
2023-02-17T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Kamers
Wezeperberg 1
3825 DJ Amersfoort
Kosten:
€ 15,50

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.
Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling i.s.m. Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper. Hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s? In ‘Een mooiere wereld’, vertellen en zingen De Andersons over het ontstaan en het groeien van hun liefde, tot die te groot werd voor twee en ze hun kleine Noah Ramses op de wereld zetten. En met hem kwamen de grote vragen. Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? En wat voor mensen moeten we zijn of worden om dat te kunnen?

De Andersons gaan te rade bij Astrid Lindgren, de enige echte koningin die Zweden ooit heeft gehad, die tijdens haar leven duizenden kinderen en volwassenen troost en moed schonk en daarmee na haar dood niet is opgehouden. Haar geest zwiert nog rond en plant wijze en opstandige sprookjes in de hoofden van mensen die op zoek zijn naar wat werkelijk van waarde is. Een loodzware voorstelling? Nee. Veel vaker dan je zou vermoeden wordt er uitbundig gelachen. En omdat er in ‘Een mooiere wereld’ geen woord wordt gelogen, vertellen De Andersons niet alleen hun verhaal, maar dat van ons allemaal: van jonge ouders, grootouders, van iedereen die ooit kind is geweest.

‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.’ – Katinka Polderman

Credits
De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart
script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper
liedteksten: De Andersons en Sjoerd Kuyper
muzikale compositie: Roel Dullaart
regie: Agnes Bergmeijer
promotie: Mirte Droogers
techniek: Theo Tollenaar
lichtontwerp: Niels Kingma
decorontwerp: Nelly Blessinga
foto: Corné van der Stelt

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.