Club Lam: Rubens meisjes

Wanneer:
10 februari 2023 @ 20:30 – 22:00
2023-02-10T20:30:00+01:00
2023-02-10T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
€ 18,-

In Rubens Meisjes, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering. Club Lam pakt clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig én humoristisch aan.

Rubens Meisjes stelt de esthetiek van het feminiene aan de kaak en onderzoekt de rol van kunst in de objectivering van het vrouwenlichaam. Een geheel nieuw toneelstuk over vergeten muzes, niet erkende kunstenaressen en hedendaagse schoonheidsidealen.

Eeuwenlang hebben wij door de ogen van schilder Peter Paul Rubens mogen genieten van volmaakte vrouwen in Eva-kostuum, maar nu is het tijd dat deze vrouwen hun visie op schoonheid en kunst met ons delen. Wie waren zij en waarom werden zij uitgekozen om vereeuwigd te worden in deze dure omlijsting?

Club Lam laat met ‘Rubens Meisjes’ historische vrouwen zelf aan het woord. Op humoristische manier pakt Club Lam clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maatschappijkritiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord. Club Lam zet zich in voor betere vrouwrollen in de cultuurindustrie.

Credits
Actrices: Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn
Tekst: Marloes IJpelaar
Beeldregie: Deniz Campinar
Spelcoach: Ellen Goemans
Campagnebeeld: Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis
Vormgeving PR: Renee Mes – Kostuum: Julia Suyker
Techniek: Douwe Bulten, Luca van Deurzen
Technisch Producent: Ramses van den Hurk
Marketing & PR: Bo Peters
Financien: Bregje Stax
Expositie: Noor Houtakkers
Scène fotografie: Henk van den Hurk

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.