CineSingle: ‘Portrait de la jeune fille en feu’

Wanneer:
6 oktober 2019 @ 12:00 – 14:00
2019-10-06T12:00:00+02:00
2019-10-06T14:00:00+02:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 10,50 / € 8,50

 

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking. Inloop vanaf 11.00 uur.

‘Portrait de la jeune fille en feu’

Op een afgelegen eiland in Bretagne eind 18e eeuw, moet kunstenares Marianne een ​​huwelijksportret van een jonge vrouw schilderen. Ze bestudeert haar model stiekem en wordt hevig verliefd…

Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel, ‘La fille inconnue’) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

‘Portrait de la jeune fille en feu’ is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (‘Tomboy’, Girlhood’).

REGIE Céline Sciamma
CAST Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami
GENRE drama
LAND/JAAR Frankrijk, 2019
TAAL Frans
DUUR 119 minuten

CineSingle op Facebook: >>

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.