CineSingle: Little Women

Wanneer:
16 februari 2020 @ 12:00 – 14:30
2020-02-16T12:00:00+01:00
2020-02-16T14:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 10,50 / € 8,50

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking. Inloop vanaf 11.00 uur.

Greta Gerwig: Little Women

In dit kostuumdrama spelen onder meer Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern en Meryl Streep. De film, die zes Oscarnominaties heeft, is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek.

Regisseur Greta Gerwig maakte eerder indruk met ‘Lady Bird’. Voor haar nieuwste film duikt ze de Amerikaanse literatuurgeschiedenis in en geeft haar eigen draai aan de klassieker ‘Little Women’ van Louisa May Alcott. Het resultaat is een warm kostuumdrama met een dotje humor.

Het verhaal over een gezin met vier zussen rond 1860 in Massachusetts. Vader is van huis vanwege de burgeroorlog in het Noorden terwijl zijn dochters het leven en de liefde leren kennen.

De indrukwekkende cast van toonaangevende actrices uit drie generaties is een feest om naar te kijken. Saoirse Ronan (‘Lady Bird’) heeft een Oscarnominatie voor Beste Actrice. Ze speelt één van de vier tienerzusters: de felle, eigenwijze en grenzeloos energieke Jo. Ook Florence Pugh, die de heethoofdige Amy speelt, is genomineerd (Beste Vrouwelijke Bijrol). Thoughtful Meg wordt gespeeld door Emma Watson en Eliza Scanlen geeft gestalte aan de zachte Beth.

Ook de rollen van de andere personages zijn het vermelden waard. Laura Dern speelt moeder Marmie. Grappig detail is dat ze wel wat weg heeft van haar filmdochter Saoirse Ronan. Meryl Streep zet een gedenkwaardige prestatie neer als de chagrijnige en rijke tante March. En wie anders dan Timothée Chalamet kan de knappe buurjongen Laurie spelen die waarschijnlijk verliefd is op alle vier de meiden.

CineSingle op Facebook: >>

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.