-afgelast- CineSingle: Hope Gap – William Nicholson

Wanneer:
22 maart 2020 @ 12:00 – 14:30
2020-03-22T12:00:00+01:00
2020-03-22T14:30:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 10,50 / € 8,50

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking. Inloop vanaf 11.00 uur.

Hope Gap – William Nicholson

In ‘Hope Gap’ zie je drie steengoede acteurs in een drama over het eind van een huwelijk. Met Annette Bening en Bill Nighy als echtpaar en Josh O’Conner als hun zoon.

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) zijn bijna dertig jaar getrouwd en wonen in een dorpje bij de klif van Hope Gap. Het echtpaar is behoorlijk vastgeroest in vaste patronen: Grace moppert regelmatig tegen Edward over zijn gebrek aan betrokkenheid waarop Edward steeds meer in zichzelf keert.

In het weekend dat zoon Jamie (Josh O’Conner) komt logeren, deelt Edward mee dat hij zijn vrouw verlaat voor een jongere vrouw. Ook al is Jamie volwassen, hij blijft kind tussen twee vechtende ouders die niet wil begrijpen dat zijn ideaalbeeld stuk is. Wanhopig probeert hij zijn ouder weer met elkaar te laten praten.

Regisseur William Nicholson baseerde zijn film op eigen jeugdervaringen. In het intense verhaal van ‘Hope Gap’ wordt geen partij wordt gekozen of geoordeeld. En naast alle ellende is er ook ruimte voor humor. Alhoewel alle drie de acteurs steengoed spelen, zijn vooral de acteerprestaties van Josh O’Connor memorabel. Recent was O’Connor bij ons te zien in de film ‘Only You’.

CineSingle op Facebook: >>

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.