CineSingle: Dolor Y Gloria

Wanneer:
8 september 2019 @ 12:00 – 14:00
2019-09-08T12:00:00+02:00
2019-09-08T14:00:00+02:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 10,50 / € 8,50

 

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking. Inloop vanaf 11.00 uur.

Dolor Y Gloria – Pedro Almodóvar

In de nieuwe film van Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar blikt een regisseur op leeftijd terug op het verleden. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

We kennen Pedro Almodóvar onder meer van ‘Hable con ella’, ‘Volver’, ‘Todo sobre mi madre’ en ‘Julieta’. Dit keer kijkt een regisseur op leeftijd (zijn alter ego) terug op zijn verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft behaald.

Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk herenigd nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (gespeeld door Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscar winnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. ‘Dolor y gloria’ ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

CineSingle op Facebook: >>

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.