CineSingle: Le Grand bain

Wanneer:
14 april 2019 @ 12:00 – 14:00
2019-04-14T12:00:00+02:00
2019-04-14T14:00:00+02:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 10,50 / € 8,50

Geen zin om alleen naar de film te gaan? Je bent niet de enige en daarom organiseert De Lieve Vrouw CineSingle! Een maandelijks filmmatinee op zondag als bijzonder ontmoetingsmoment voor single filmliefhebbers van alle leeftijden. Vooraf samen koffie drinken of juist borrelen na afloop in het café: de ideale setting voor een sfeervolle kennismaking. Inloop vanaf 11.00 uur.

Le Grand Bain van Gilles Lellouche
Een groep gedeprimeerde veertigers vormt het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmen. Hun trainster Dephine is een voormalig zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. ‘Le Grand Bain’ is een ontroerende feelgoodfilm over het leven zoals het komt.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Deze ontroerende Franse tragikomedie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Met maar liefst tien Césars nominaties en 4,3 miljoen bezoekers is deze must-see één van de grootste Franse filmhits van 2018. O.a. Mathieu Amalric (‘The Grand Budapest Hotel’), Virginie Efira (‘Elle’, ‘Un amour impossible’), en Benoît Poelvoorde (‘Coco avant Chanel’, ‘Le tout nouveau testament’) vertolken de hoofdrollen in deze ook door de pers zeer positief ontvangen film.

CineSingle op Facebook: >>

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.