Chicago Four

Wanneer:
18 oktober 2020 @ 16:00 – 18:00
2020-10-18T16:00:00+02:00
2020-10-18T18:00:00+02:00
Waar:
Café Miles
Hof 25-26
3811 CK Amersfoort
Kosten:
Gratis

Deze 4 mans band is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70.
Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier een daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.
Een belangrijk voorbeeld voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.

Frontman Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) heeft ruim 30 jaar ervaring met deze stijl en heeft meermalen getourd met twee van de originele Teardrops John Primer en Nick Holt. En…. Hij verving zijn held Magic Slim in 2012, wegens ziekte, als frontman met diens Teardrops. Hij heeft meerdere nationale en internationale blues awards op zijn naam, waaronder die van beste blueszanger van Nederland.
Gitarist (en zanger) Ber van Zanen, onder andere bekend van The Groovetakers, een vaste waarde op de Nederlandse bluespodia, kan naast geweldig soleren ook erg goed en smaakvol begeleiden. In deze bluesstijl is een sterke gitaarbegeleiding, samensmeltend met een groovende ritmesectie, essentieel.

En die groovende ritmesectie, ook wel bekend onder de naam ‘The Dynaflow’, bestaat uit bassist Jan Markus, die als geen ander alle franje kan en durft weg te laten, om zo onderdeel te zijn van het belangrijke fundament onder deze bluesstijl; de grondtoon is vaak al genoeg…. Tientallen jaren ervaring, ook als drummer, maakt dat hij begrijpt wat er nodig is; nooit teveel, altijd genoeg.

Het fundament wordt gecompleteerd door de immer enthousiaste en levendige drummer Eduard Nijenhuis; een feest om naar hem te kijken en te luisteren. Super strak, groovy en daar waar nodig altijd een creatieve opvulling van ‘de gaatjes’.
Wil je eens horen, voelen en beleven hoe het klonk in de hoogtijdagen in en om de clubs in Chicago, dan is Chicago Four jouw gids!

Dit concert is gratis te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer gewaardeerd, zodat wij in deze uitdagende tijd toch live muziek kunnen blijven aanbieden. Jouw bijdrage gaat volledig naar de artiesten/onze programmering. In Miles staat hiervoor een donatiebox.

Voor dit concert hoeft niet vooraf te worden gereserveerd. Wil je echter zeker zijn van een zitplaats? Stuur dan een whatsapp-berichtje naar 033-7440006. Vermeld hierin je naam. Jouw reservering gaat in vanaf de aangekondigde aanvangstijd van het concert en vervalt na een kwartier (dit om zoveel mogelijk mensen van een zitplaats te kunnen voorzien).

Bij binnenkomst wordt je gezondheid gecheckt en wordt je gevraagd je te registreren. Deze registratie is verplicht. Bij gerede twijfel over je gezondheid behoudt het personeel van Miles zich het recht om jou of iemand in jouw gezelschap de toegang te weigeren.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.