Breaking the Silence – Via Berlin i.s.m. Berlage Saxophone Quartet

Wanneer:
17 november 2017 @ 20:30 – 22:00
2017-11-17T20:30:00+01:00
2017-11-17T22:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 17,-

‘Breaking The Silence’ is het liefdesverhaal van een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Haar man is verdwenen. Hij was een begenadigd en dwarse componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Heeft haar man haar verraden? of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Sjostakovitsj en Ligeti, speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet, en oude tape-opnamen probeert zij de gebeurtenissen te reconstrueren wat uiteindelijk haar leven ingrijpend zal veranderen.

Via Berlin verweeft zelfgeschreven teksten en klassieke muziek
Het muziektheatergezelschap Via Berlin werd in 2008 opgericht door actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold. De eerste jaren opereerden zij als Nieuwkomers onder de vleugels van Orkater. Zij maken voorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek met elkaar verweven zijn. Aangrijpende persoonlijke verhalen in een actueel-maatschappelijke context geplaatst.

Via Berlin brak door op Oerol met voorstellingen als ‘Een mond vol zand’, ‘Vanaf nu heet je Pjotr’ en ‘Home Sweet Home’. Met ‘Breaking the Silence’ pakt Via Berlin na experimenten met nieuwe vormen de stijl van deze oorlogstrilogie weer op. Ook deze voorstelling was te zien op Oerol en gooide daar hoge ogen bij publiek en pers.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.