Boekpresentatie: “Kid” – Jelmer Soes

Wanneer:
27 november 2022 @ 15:00 – 17:00
2022-11-27T15:00:00+01:00
2022-11-27T17:00:00+01:00
Waar:
De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Kosten:
Gratis

Schrijver Jelmer Soes presenteert de jeugdroman “KID”, gebaseerd op zijn eigen ervaringen als donorkind én nakomeling van de Zwolse gynaecoloog Jan Wildschut.

Met zijn halfzus Juul maakte hij daarnaast de podcast “DNAzaten”, waarin zij op reis gingen langs een aantal van hun inmiddels meer dan vijftig halfbroers en -zussen. Aan hun keukentafels, in hun achtertuinen en stamkroegen gingen zij met elkaar in gesprek. Wat heeft donorkind zijn voor invloed gehad op je kindertijd? Hoe doe je dat: opeens deel uitmaken van zo’n enorme groep ‘halfjes’? Wat betekent het als de maatschappij jouw ontstaan afdoet als een ‘schandaal’? En was het dat eigenlijk wel?

De boekpresentatie van “KID” zal deel uitmaken van een live opname van de podcast. Deze keer zijn Juul en Jelmer niet de interviewers, maar worden zij zélf geïnterviewd door schrijver Edward van de Vendel. Ook stichting FIOM zal aanschuiven; deze stichting behartigt de belangen van donorkinderen in Nederland en beheert de KID DNA-databank, waar donoren en donorkinderen elkaar vinden. FIOM vertelt meer over de andere zaken rond Nederlandse gynaecologen die zelf donorkinderen voortbrachten, en hun visie hierop vanuit de rol van zorgverlener.

Na afloop van de boekpresentatie wordt het boek “KID” verkocht en gesigneerd in het café.

Gratis entree na aanmelding: >>

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.