-afgelast- Beets/Van den Dungen: ‘New York Round Midnight’

Wanneer:
21 maart 2020 @ 21:00 – 23:00
2020-03-21T21:00:00+01:00
2020-03-21T23:00:00+01:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 12,- / leden € 9,-

De cd van dit project is al in 2015 verschenen en Jazzenzo oordeelt hier en daar kritisch maar toch ook lovend over de cd. De arrangementen zijn van de hand van bassist Marius Beets. Van de muzikanten die op de cd aan bod komen zijn er maar een paar in Artishock te bewonderen zoals de veelgeprezen tenorsaxofonist Ben van den Dungen. Ook de saxofonisten Rolf Delfos en Alexander Beets zaten in de oorspronkelijke bezetting. In Artishock is er ruim baan voor jonge muzikanten zoals pianist Sebastiaan van Bavel.

We gaan uitvoeringen horen van bekende stukken zoals “Round Midnight” van Thelonious Monk en “Take the A Train” van Duke Ellington. We kunnen ons echt verheugen op “I loves you Porgy” en “Better git it in your soul”, dat uitbundig swingende stuk van Charles Mingus. Natuurlijk zullen de muzikanten willen bewijzen dat de muziek van toen vandaag nog steeds urgent is, dat er van een tot op de dag van vandaag voortdurende actualiteit sprake is als het om de onschatbare waarde van die muziek gaat. Artishock zal ongetwijfeld transformeren in een jazzclub met stomende swing en meeslepende verhalen. Het roerige nachtleven van de beroemde clubs op Broadway in New York zal voor ons geestesoog opdoemen.

Zo’n klus kunnen we met een gerust hart overlaten aan bandleider Ben van den Dungen en zijn kompanen. Hij maakte jarenlang furore met de uitzonderlijk begaafde trompettist Jarmo Hoogendijk en trekt de laatste tijd de aandacht met de intrigerende pianist Miguel Rodriguez. Van den Dungen heeft een neus voor bijzondere muzikanten. Hij staat bekend om zijn ongekunstelde spel en om zijn turbulente muziek. Hij geeft al jaren ensemble-lessen op het conservatorium; is verbonden aan Codarts in Rotterdam en in die hoedanigheid loopt hij ongetwijfeld veel jonge muzikanten tegen het lijf. We gaan met Van den Dungen afdalen in de krochten van een inmiddels wat schimmig verleden, maar die schimmen zullen oplossen door toedoen van de stomende muziek van dit jonge, grote ensemble.

Bezetting:
Ben van den Dungen
Alexander Beets
Thom Hoorweg
Jeffrey Spalburg
Tom Ridderbeekx
Rolf Delfos
Sebastiaan van Bavel
Wouter Kühne

Reserveer kaarten: jazz.tickets@artishock-soest.nl

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.