Barokensemble La Dispute de l’Amour

Wanneer:
2 februari 2020 @ 15:30 – 17:00
2020-02-02T15:30:00+01:00
2020-02-02T17:00:00+01:00
Waar:
Artishock
Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest
Kosten:
€ 10,- / leden € 8,-

Het Barokensemble LA DISPUTE DE L’AMOUR zal op deze zondagmiddag een bijzonder concert verzorgen dat zich speciaal richt op muziek van de Barokcomponisten Pietro Locatelli, Marin Marais en Michel Pignolet de Montéclair.

Pietro Locatelli werd weliswaar in Bergamo geboren maar na een bezoek aan Amsterdam vestigde hij zich al snel definitief in deze stad, waar hij lesgaf, Italiaanse snaren verkocht en een muziekuitgeverij had waar hij zijn – uitsluitend instrumentale werk – bij heeft uitgegeven. Als violist en componist heeft hij de sonatevorm op een belangrijk hoger niveau gebracht. Het ensemble zal deze middag dan ook een sonate van zijn hand uitvoeren.
Marin Marais werd in Parijs geboren, heeft het grootste deel van zijn werkzame leven aan het Franse hof te Versailles gediend en wordt beschouwd als een belangrijk vertegenwoordiger van de Franse school voor viola da gamba. Hij was zelf ook een virtuoos gambist en heeft veel composities, vooral voor viola da gamba en basso continuo op zijn naam staan. Zijn werk wordt nog steeds volop uitgevoerd en vanmiddag staan ook 2 werken van hem op het programma.

Michel Pignolet de Montéclair kwam eveneens uit Frankrijk. In Parijs voegde hij zich bij het orkest van de Opera waar hij viola da gamba speelde. Naast gambist was hij eveneens een zeer begaafd en befaamd leraar en publiceerde hij ook boeken over het geven van muziekonderwijs. Ook van Pignolet zal vanmiddag een compositie worden uitgevoerd.

De uitvoerenden deze middag zijn:
Eva Schotanus, traverso
Margriet Verzijl, theorbe
Marco de Souza, viola da gamba

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.