Banaan en Oestermes – Hotel Modern

Wanneer:
9 december 2017 @ 20:30 – 22:00
2017-12-09T20:30:00+01:00
2017-12-09T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
17

In een museum van karton, met daarin een tentoonstelling van alles wat de mensheid produceert. Van wc-borstels en potten pindakaas tot een verzameling soldatenhelmen en menselijke botresten. Drie op hol geslagen suppoosten zijn verwoed bezig de berg spullen te groeperen. Ze maken daarbij fascinerende stillevens, ontdekken het verband tussen bloemkolen, schedels en badsponsjes, ze persen poëzie uit een fles wc-eend en arrangeren een ontmoeting tussen een ballon en een cactus. Een duizelingwekkende zoektocht waarbij het publiek meesurft op een woeste beeldenstroom, op weg naar de kolkende bronnen van menselijke creativiteit. ‘Banaan en Oestermes’ is ongepolijst en eigenzinnig beeldend theater, vol onverwachte wendingen en associatieve vrolijkheid.

Hotel Modern is opgericht door actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Herman Helle. Zij smeden toneel, beeldende kunst, muziek, film, mime en poppenspel samen tot vernieuwende, toegankelijke en eigenzinnige voorstellingen vol verbeeldingskracht. Hotel Modern maakt zowel vrolijk als aangrijpend werk.

Hotel Modern stond eerder in De Lieve Vrouw met de inventieve, aangrijpende voorstelling ‘De Grote Oorlog’ over de Eerste Wereldoorlog. Een groot internationaal succes, evenals ‘Kamp’, waarbij de groep met poppen, camera’s, maquettes en een live uitgevoerde soundtrack de gruwelen van oorlog en volkerenmoord verbeeldt. Hotel Modern speelt op uitnodiging in heel Europa, de Verenigde Staten en Canada en was verder onder meer te zien in Japan, China, Rusland en Australië.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.