Bambie is back – Bambie & Eef van Breen Group

Wanneer:
15 december 2017 @ 20:30 – 22:00
2017-12-15T20:30:00+01:00
2017-12-15T22:00:00+01:00
Waar:
Theater De Lieve Vrouw
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort
Nederland
Kosten:
17,50

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mime-theatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Het theater is dé plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat doen drie mimespelers en drie muzikanten in Bambie’s 18e voorstelling. Met fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten laten ze seconden uitrekken en lichtjaren samenballen.

Mime-theatergroep Bambie staat al meer dan twintig jaar in het theater met beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan. In ‘Bambie is back!’ werkt de groep voor het eerst met live muziek. De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te zien: in ‘Fellini’ en ‘Borgen’ van het Noord Nederland Toneel en met de eigen film zonder beeld ‘Chapman for president’.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.